Μουζάλας σε Χρυσοχοΐδη: Τσουνάμι ανθρώπων είχαμε το 2015, είχαμε 10.000 αφίξεις

«Η δημοκρατική απάντηση στην προσφυγιά, είναι η διεκπεραίωση του ασύλου in real time»

«Η δημοκρατική απάντηση στη μετανάστευση και στην προσφυγιά, είναι η διεκπεραίωση του ασύλου in real time» τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM», ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η έκθεση, ανέφερε ο κ. Μουζάλας, θέτει το ζήτημα της καθυστέρησης της λειτουργίας του ασύλου πανευρωπαϊκά, όχι μόνο για την Ελλάδα. «Το βάζει (το ζήτημα) για την Γερμανία, το βάζει για την Ολλανδία, το βάζει για την Γαλλία , το βάζει για την Ελλάδα και έχουν δίκαιο, εγώ το έλεγα πάντα» είπε.

Από την άλλη όμως το άσυλο είναι μια διαδικασία Δικαίου, πρόσθεσε, η οποία απαιτεί τους χρόνους της. «Προφανώς υπάρχουν τρόποι να γίνονται πιο γρήγορα χωρίς να παραβιάζεται το Δίκαιο. Εγώ δε μπόρεσα να τους βρω και να τους εφαρμόσω. Έχω κάνει τις προσπάθειές μου, έχω πει διάφορα πράγματα και σε αυτή την κυβέρνηση το τι πρέπει να κάνει. Εμείς εξαντλήσαμε σαν Ελλάδα ό,τι μπορούσαμε να μετεγκαταστήσουμε. Κάναμε 35000 μετεγκαταστάσεις και μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση σταμάτησε τις μετεγκαταστάσεις. Αυτό λέει το Ελεγκτικό και λέει ότι πρέπει να ξαναρχίσουν», δήλωσε.

Ο κ. Μουζάλας, διαφώνησε με την άποψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και είπε ότι «δεν έχουμε τσουνάμι ανθρώπων, τσουνάμι ανθρώπων είχαμε το 2015 όταν ανέλαβα, είχαμε 10.000 αφίξεις. Έχουν αυξηθεί, έχουν πάει από 200 πήγαν 380, όχι 10.000 την ημέρα μην τα ταυτίζουμε, και τώρα η Frontex παρουσιάζει μία πτώση σημαντική και αυτή λόγω καιρού».

«Εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης και αναφέρομαι τώρα προσωπικά, όταν είπε ότι δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί αυτό το θέμα, πιστεύω ότι ήταν μία κίνηση teatrale, δηλαδή δε το λέω κακά αυτό το λέω θετικά για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ήθελε να πει στους Ευρωπαίους ότι ρε σεις, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι ντροπή της Ευρώπης, μη ζητάτε από την Ελλάδα να το κάνει. Αλλά, παραμένει αλήθεια ότι δεν μπορεί ο υπουργός Μετανάστευσης να λέει ότι δε γίνεται τίποτα. Διότι το πρόβλημα είναι στα χέρια μας ανεξάρτητα από τις τεράστιες ευθύνες της Ευρώπης», είπε ο κ. Μουζάλας.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης