Πάτρα: Αύριο η επαναλειτουργία του 34ου Δημοτικού Σχολείου - Σφραγίστηκε λόγω ψείρας

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ

Την Τρίτη θα επαναλειτουργήσει το 34ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, στο οποίο ανεστάλησαν την περασμένη εβδομάδαα τα μαθήματα μετά τον εντοπισμό ψείρας σώματος.

Ειδικό συνεργείο απολυμαίνει όλους τους χώρους του σχολείου με ασφαλές πιστοποιημένο βιολογικό σκεύασμα, ενώ σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιήσει εκτενή καθαρισμό, ώστε να επαναλειτουργήσει την Τρίτη κανονικά το σχολείο. «Θα καθαριστεί και η τελευταία σπιθαμή του σχολείου», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος, επισημαίνοντας οι γονείς παρέλαβαν, ήδη, οδηγίες για τη λήψη χρήσιμων έκτακτων μέτρων ατομικής υγιεινής των παιδιών.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας υπογράμμισε, επίσης, την πολύ καλή συνεργασία που είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό  του Σχολείου.

H ψείρα του σώματος είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από την κοινή ψείρα του κεφαλιού, που επίσης πίνει αίμα, αλλά η διαφορά είναι στο ότι η ψείρα του κεφαλιού δε μεταφέρει επικίνδυνες ασθένειες, όπως κάνει η πιο επιβλαβής ψείρα του σώματος. Οι ψείρες παρασιτούν στα ενδύματα και κλινοσκεπάσματα (ραφές και στριφώματα) και από εκεί τσιμπάνε όλα τα σημεία του σώματος. Yπάρχει έντονος κνησμός, βλατίδες από τα τσιμπήματα, εκδορές και μεταφλεγμονώδεις μελαχρώσεις από το χρόνιο ξύσιμο.

Οι πιο κοινές περιοχές για τα τσιμπήματα είναι γύρω από τη μέση, βουβωνική χώρα και τις μασχάλες – μέρη όπου ραφές ρούχα είναι πιο πιθανό να αγγίξει το δέρμα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ