Ε.Ι.Ν.Α για το αιματολογικό του "Αγίου Ανδρέα": Να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το οξύ πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιματολογικό του Αγίου Ανδρέα είναι η προδιαγεγραμμένη κατάληξη χρόνιων αδιεξόδων, δημιουργώντας πρόσθετη ταλαιπωρία και επιβάρυνση στους ασθενείς που εξυπηρετεί το τμήμα.

Το τμήμα έχει μείνει πλέον με ένα μόνο γιατρό – τον Διεθυντή του τμήματος- και σε περιόδους άδειάς του, οι ασθενείς εξυπηρετούνται από συναδέλφους αιματολόγους του ΠΓΝΠ, οι οποίοι έχουν λάβει σχετικό «εντέλεσθε» από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Είναι απαράδεκτο , ενώ οι ανάγκες για  περίθαλψη στα Δημόσια νοσοκομεία αυξάνονται, την ίδια στιγμή η Πολιτεία να μην τα ενισχύει με μόνιμο προσωπικό, ώστε να αποφεύγονται προσωρινές λύσεις μετακίνησης. Κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνει η στάση αυτή απέναντι στους αιματολογικούς ασθενείς και τους γιατρούς του ΕΣΥ που υπό αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Απαιτούμε από την 6η ΥΠΕ και την Διοίκηση του  «Αγίου Ανδρέα»  να δόσουν άμεση μόνιμη λύση προκηρύσσοντας τις δύο κενές οργανικές θέσεις του αιματολογικού τμήματος .

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ