Οι παράνομες ηχογραφήσεις θα θεωρούνται και πάλι «αποδεικτικό υλικό» στα δικαστήρια

Σε ποιες περιπτώσεις θα γίνονται αποδεκτές σύμφωνα με νέα τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή

Αποδεκτές ως μέρος του αποδεικτικού υλικού θα γίνονται ξανά από τα δικαστήρια οι παράνομες ηχογραφήσεις εάν αφορούν μια σειρά από υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, «η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης αποδεικτικών μέσων σε υποθέσεις πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, υπαγομένων στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Παράλληλα διατηρείται η προϋπάρχουσα στάθμιση για τη χρήση των αποδεικτικών αυτών μέσων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αποτελεσματικής απονομής δικαιοσύνης και της διαφύλαξης των αρχών του κράτους δικαίου».

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη Novartis

Όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες, η εν λόγω διάταξη εφόσον επιψηφιστεί θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και στην υπόθεση Novartis. Τουτέστιν, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνούν τυχόν ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν παράνομες ηχογραφήσεις που θα μπορούσαν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ