Πάτρα: Διάλεξη του Ομ. Καθηγητή Ανδρέα Κωνσταντόπουλου για τα εμβόλια

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών διοργανώνουν διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή Παιδιατρικής. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο
μφιθέατρο της Εστίας Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Καθηγητή σχετικά με τα εμβόλια. O Καθηγητής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος έλαβε την ειδικότητα του Παιδιάτρου στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, όπου επωφελήθηκε από μια 5ετή υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, όπου κατέλαβε τη θέση του Associate Professsor. Στη συνέχεια εκλέχθηκε Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2001 ανέλαβε τη Διεύθυνση της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”. Ίδρυσε την Παιδιατρική κλινική στο Νοσοκομείο "ΙΑΣΩ» το 2008, όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής μέχρι το τέλος του 2010.


Το 1998 ανέλαβε την Προεδρεία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του ΥπουργείουΥγείας, μια θέση που υπηρέτησε για 15 χρόνια. Από το 2002 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας (EPA / UNEPSA) για την περίοδο 2007-2013, της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας για την περίοδο 2013-2019, καθώς και της Ένωσης Παιδιατρικών Εταιρειών Μέσης Ανατολής και Μεσογείου (2012-2014). Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο για λήψη αποφάσεων για τα εμβόλια. Συμμετέχει από το 2013 στην ετήσια συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).


Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά περιοδικά και πάνω από 150 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εκδόσεις. Είναι αναγνωρισμένος διεθνής ομιλητής και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις στο εξωτερικό, καθώς και σε πολλά ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα. Συμμετέχει επίσης στην έκδοση
Παιδιατρικών περιοδικών σε χώρες όπως Ιταλία, Τουρκία, Ρωσία, Κροατία, Cochrane Library, κλπ.

Διαβάστε επίσης