Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Βίγια

 

Η σεζόν στην Ιαπωνία (1/12 πέφτει η «αυλαία») θα είναι η τελευταία στην καριέρα του Νταβίντ Βίγια, ο οποίος σε ηλικία 37 ετών αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία της Εθνικής Ισπανίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης (13/11) στην οποία ανακοίνωσε την απόφασή του να «κρεμάσει τα παπούτσια του» στο φινάλε της περιόδου, μετά από 19 χρόνια σπουδαίας καριέρας σε ατομικό, αλλά και συλλογικό επίπεδο.

«Το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων που είχα με την οικογένειά μου και με άτομα του περιβάλλοντός μου. Ήθελα να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο, όχι να αναγκαστώ να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο στράικερ της Βίσελ Κόμπε, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter:

«Μετά από 19 χρόνια ως επαγγελματίας, αποφάσισα να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο στο τέλος αυτής της σεζόν. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες, τους προπονητές και τους συμπαίκτες που μου επέτρεψαν να απολαύσω αυτή την ονειρεμένη καριέρα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, που ήταν πάντα εκεί για να με υποστηρίξει».