Πάτρα: Την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γιωτόπουλου

Συζήτηση για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας την Παρασκευή στο «Δόντι»

Το βιβλίο «Κριτική Σκέψη και Τέχνες στην Εκπαίδευση Ενηλίκων: Η περίπτωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας» του εκπαιδευτικού Γιώργου Γιωτόπουλου θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 15Νοεμβρίου 2019 στις 8.00 μ.μ. στον νέο χώρο των εκδόσεων «Το Δόντι»(Καραϊσκάκη147, Πάτρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ομ. καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Βεργίδης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Θανάσης Καραλής και η τ. Διευθύντρια του ΣΔΕ Πάτρας Φρύνη Κωσταρά. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ΠαναγιώτηςΘεοδωρακόπουλος.

Στο βιβλίο γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν και σε ποια έκταση παράγεται κριτικός στοχασμός στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων, στις ομάδες των ΣΔΕ (Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας). Καταδεικνύεται στημελέτηότι η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα μάθηση μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας» του Α. Κόκκου μπορεί να εφαρμοστεί και σε καταρτιζόμενους της τυπικής εκπαίδευσηςτων ΣΔΕ, πέρα από τους ενήλικους εκπαιδευόμενους, καθώς τους φέρνει αντιμέτωπους με τις παραδοχές και τα στερεότυπα που έχουν, ενισχύοντας παράλληλα την κριτική σκέψη τους.

 

Ο Γιώργος Γιωτόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. του ΤΕΙ Λαμίας και κάτοχος πτυχίου Παιδαγωγικών Σπουδών από την ΠΑ.ΤΕ.Σ. – Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Πάτρας (νυν Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ε.Α.Π. (Μ.Δ.Ε. στην Εκπαίδευση Ενηλίκων), ενώ το 2018 κατέστη διπλωματούχος στο Μ.Δ.Ε. με τίτλο Διοίκηση Εκπαίδευσης από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Έχει συμμετάσχει ως επιμορφωτής / εκπαιδευτής ενηλίκων / εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΤΕΙ Πάτρας, στο ΤΕΙ Καλαμάτας (Παράρτημα Σπάρτης) και σε άλλους φορείς. Από το 2017 είναι υποδιευθυντής στο Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας. Είναι πρεσβευτής του eTwinning στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και πρεσβευτής του Scientix.

Από το «Δόντι» κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του «Σχολείο και τέχνες – Αναπτύσσοντας την κριτική σκέψη» (2018).

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ