Γκαλερί Cube: Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου η έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου - ΦΩΤΟ

"Ο Άλλος Άνεμος"

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της, με τον εικαστικό Χρήστο Κεχαγιόγλου και φιλοξενεί την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση, με τίτλο Ο Άλλος Άνεμος.

Για τον Χρήστο Κεχαγιόγλου: “Ο άλλος άνεμος έρχεται από το φανταστικό αρχιπέλαγος, που παιδιά σαν ήμασταν, χτίσαμε την μυθολογία του και το ταξιδέψαμε. Ή μάλλον αυτό μας κάλεσε και μας ταξίδεψε, αλλά μεγαλώνοντας εμείς σταματήσαμε πια να το πιστεύουμε. Κι όμως ο άνεμος του δεν σταμάτησε ποτέ να πνέει ελεύθερα μέσα μας, είναι εκείνο το ανάλαφρο αεράκι που αισθανόμαστε που και που ν’ αναστατώνει τη λογική μας και να μας απελευθερώνει από τις ψευδαισθήσεις της καθημερινότητας. Έρχεται από τόσο μακριά, που στην πνοή του ακούγεται ακόμα η γλώσσα του πρώτου ανθρώπου, η γλώσσα των μάγων, η αρχαία γλώσσα της δημιουργίας. Ας αφουγκραστούμε μες στη ζωγραφική τον ψίθυρο του, που ονοματίζει μυστικά τα πράγματα και τα αναζητά μες στη βαθιά κι αρχέγονη οντότητα τους.”. 

Διάρκεια έκθεσης: 8 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου 2019


Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00  

                              Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

                              Κυριακή κλειστά


Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Ζωγραφίζει συστηματικά από το 1978 μέχρι σήμερα. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι.

Έχει εργαστεί επί είκοσι τουλάχιστον χρόνια σαν art director και σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και στην διαφήμιση. Πειραματικές ταινίες και Video art έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ, αίθουσες τέχνης και μουσεία.

Έχει κάνει 36 ατομικές και πάνω από 70 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το καλοκαίρι του 2014 η Πινακοθήκη Κυκλάδων παρουσίασε στην Σύρο μια ολοκληρωμένη αναδρομική έκθεση του έργου του. 

Έργα του έχουν πινακοθήκες, μουσεία και μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Εθνική Πινακοθήκη, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Βορέ, Πινακοθήκη Βογιατζόγλου και πολλά άλλα).

Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία, λευκώματα και μουσικές παραγωγές με έργα του (εκδόσεις Πατάκη, Κέδρος, Εν Πλω, Καλειδοσκόπιο, Κριτική, κ.α.)















 

Διαβάστε επίσης