Διπλωματικό επεισόδιο : Δημόσια συγγνώμη ζητά η Σερβία από την Αλβανία

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία προκαλούν δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών Γκεντ Τσακάι, και οι οποίες, σύμφωνα με τη σερβική πλευρά, επηρεάζουν εκτός των άλλων τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Ποινική ιστορία»

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς ζήτησε από την Αλβανία δημόσια συγγνώμη για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Γκεντ Τσακάι.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, ο Τσακάι κατηγόρησε τη Σερβία ότι διαθέτει «ποινική ιστορία» και πως οι αλλοτινοί πολιτικοί και μέλη παραστρατιωτικών ομάδων «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σημερινής Σερβίας», μεταδίδει η σερβική εφημερίδα «Τέλεγκραφ».

«Πρόκειται για παραποίηση των γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο και ως εκ τούτου περιμένω συγγνώμη από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας», δήλωσε ο Ντάτσιτς, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τσακάι.

Αντίθετες με τις σχέσεις καλής γειτονίας

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας είπε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας δεν συμβάλουν στη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας και είναι εντελώς αντίθετες με τις προσπάθειες των σέρβων ηγετών να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Αλβανία.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, τέτοιες δηλώσεις επηρεάζουν, επίσης, τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, σημειώνει η αλβανική gazetatema.net.

Πηγή: echedoros-a.gr

Διαβάστε επίσης