Ερντογάν: Η Τουρκία θα φύγει από τη Συρία όταν αποσυρθούν οι άλλες χώρες

08/11/2019 | 21:08

Η Τουρκία θα φύγει από τη Συρία όταν αποσυρθούν κι άλλες χώρες από αυτήν, ανέφερε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από τη Βουδαπέστη, επισήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών μέχρι να αποσυρθούν από την περιοχή.

«Δεν θα φύγουμε από εδώ μέχρι να φύγουν οι άλλες χώρες» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται το δίκτυο NTV.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, για τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Νοεμβρίου.

«Πιστεύουμε ότι θα ωφελούσε τις συνομιλίες της 13ης Νοεμβρίου να συζητήσουμε για συγκεκριμένα θέματα για τα οποία έχουμε μιλήσει στο παρελθόν, αλλά και για ορισμένα για τα οποία δεν έχουμε μιλήσει» δήλωσε ο Ερντογάν.

Κατά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη Συρία και την επιστροφή των προσφύγων στην ασφαλή ζώνη, το ζήτημα των S-400 και των F-35, αλλά και το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)