Mανώλης Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο

08/11/2019 | 18:42

Την απόλυτη καταδίκη την Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορών όπως αυτή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ λέει ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, πέραν των όσων απαράδεκτων και ανιστόρητων εμπεριέχονται ότι δήθεν η Ελλάδα βασάνισε Τούρκους και Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας και τους εξολόθρεψε συστηματικά, στην ανακοίνωσή του κάνει και μία αναφορά για «απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στη τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα».

«Και εδώ ακριβώς υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να τονιστούν και να μην αφήνονται σκιές κατά της Ελλάδος», συνεχίζει ο κ. Κεφαλογιάννης και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υφίσταται καμία τουρκική μειονότητα αλλά μόνο μουσουλμανική.

«Αν και η Τουρκία είναι ένα υπό ένταξη κράτος δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Η τουρκική πολιτική ηγεσία επιχειρεί τα τελευταία χρόνια, ιδίως διά του Προέδρου της να αμφισβητήσει μία Διεθνή Συνθήκη, αυτή της Λωζάννης σε μία προσπάθεια να προχωρήσει σε αναθεώρησή της. Αυτό έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τροπολογία που κατετέθη σε Ψήφισμα για το “πάγωμα” των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, ενώ η Συνθήκη της Λωζάννης θεωρείται κοινοτικό κεκτημένο», συμπληρώνει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επισημαίνει δε ότι η Ελλάδα ως μία σύγχρονη δημοκρατία δυτικού τύπου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 40 χρόνια, σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο, τις ατομικές και τις θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών της, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, χωρία καμία απολύτως διάκριση στην αντιμετώπιση των πολιτών της.

Και στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής της ΝΔ διατυπώνει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εξής ερωτήματα: «Είναι σε γνώση της η απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών; Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί σχετικά με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση;».

Πηγή: newsbeast.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)