Η μουσικοθεατρική παράσταση "Φως" τις Κυριακές το βράδυ στο Ghetto

 

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Φως» παρουσιάζεται αυτό το διάστημα, τις Κυριακές στο Ghetto Bar and more, στην οδό Ευμήλου 8 (δίπλα στο ξενοδοχείο Smart & πίσω από τη ΔΕΗ), στην Πάτρα.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση που διαδραματίζεται μέσα στο όνειρο ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο πέφτει για ύπνο αναπολώντας την παιδική του ηλικία που αναγκάστηκε να «διώξει», τα χαμένα του όνειρα και την επιθυμία του να βρει το φως το οποίο θα του φέρει όλα αυτά που ονειρεύεται και όλα αυτά που χρειάζεται. Μέσα στο όνειρο του, το μικρό κορίτσι, βλέπει σκηνές από τον σκληρό κόσμο στον οποίο ζούμε και έτσι με μια ελπίδα να πλημμυρίζει την καρδιά του, αποφασίζει να αλλάξει την σημερινή κοινωνία.

Εμπόδιο του στέκονται 5 μαυροφορεμένες γυναίκες, οι οποίες αν και είναι (σύμφωνα με τον σκηνοθέτη) ένας αποδομημένος Χορός (σαν και αυτόν της αρχαίας τραγωδίας) παράλληλα τις ταυτίζει και με την Ανώτατη «Τυραννική» εξουσία του κόσμου που μας κυβερνά. Σκοπός τους να εξαφανίσουν το μικρό κορίτσι ώστε να μαλώσουν με την «ησυχία» τους, για το ποια από τις πέντε είναι η Αρχηγός όλων.

Μια παράσταση γραμμένη εξ ολοκλήρου για το χώρο του Ghetto που συνδυάζει με απόλυτη ισορροπία Δράμα και Κωμωδία, με μια «νότα» από χορό και τραγούδι. Ο θεατής θα «αμφιταλαντευτεί» ανάμεσα στο γέλιο και τη λύπη και θα ψάξει ο ίδιος μέσα στον εαυτό του «να βρει το ίδιο το φως και να προσπαθήσει να το ερμηνεύσει».

Το στόρι και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Σώλος, ένας νέος καλλιτέχνης, που επιθυμία του είναι να «αφυπνίσει» τον θεατή προκειμένου να τον προτρέψει να κυνηγήσει τα όνειρά του και με εφόδιο αυτά, να τρέξει προς στην απόλυτη ευτυχία με στόχο την μεταμόρφωση του κόσμου, σε ένα όμορφο μέρος.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Σώλος

Ερμηνεία: Μαριάννα Κατσιβαρδά

Χορός: Λίλα Λέντζα, Χαριάννα Σώλου, Βιργινία Κοσμάτου, Άσπα Τριανταφύλλου, Ηρώ Μπίρμπα.

Φωτογραφία Αφίσας: Κουτολογένης Ραφαήλ

Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00

Ώρα Έναρξης: 22:00

Σημεία Προπώλησης: Ονήσιμον art cafe & more (Παροδος Ρήγα Φεραιου -Δρακοπούλου 5) και Discover Bookstore  (Βούρβαχη 3)

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Πληροφορίες: 6909 060335.

Παραστάσεις: 17 Νοεμβρίου, 25 Νοεμβρίου, 1η Δεκεμβρίου 2019.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ