Κυβερνητικό σχέδιο: Κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων - Που μπορείτε να βρείτε οχήματα στην Πάτρα

 

Τη θεσμοθέτηση κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων αυτοκινήτων προωθεί η κυβέρνηση και όχι συμβατικών.

Τα κίνητρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και αφορούν πάντα τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα αυτοκίνητα, είναι τα εξής:

• Κίνητρα στη χρήση αυτοκινήτων. Αναμένεται να αφορούν μόνο τα εταιρικά αυτοκίνητα με εκπομπές ρύπων έως 50 γρ. CO2/χλμ. και για τους μεν εργαζομένους θα προβλέπει μείωση του λεγόμενου εταιρικού φόρου (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι με την εφαρμογή του μνημονίου η χρήση εταιρικού αυτοκινήτου από ένα ποσό και άνω θεωρήθηκε παροχή σε είδος και φορολογείται) για τις δε επιχειρήσεις θα προβλέπει υψηλότερη απόσβεση. Τα κίνητρα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

• Κίνητρα στην αγορά αυτοκινήτου. Επιδότηση της αγοράς, η οποία αναμένεται να είναι από 2.000 έως 4.000 ευρώ για αυτοκίνητα αξίας έως 40.000 ευρώ. Η κλίμακα είναι πιθανό να διαμορφωθεί ως εξής: επιδότηση 2.000 ευρώ για αυτοκίνητα αξίας έως 20.000 ευρώ, 3.000 ευρώ για αυτοκίνητα αξίας έως 30.000 ευρώ και 4.000 ευρώ για αυτοκίνητα αξίας έως 40.000 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στην Πάτρα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και δικύκλων λειτουργεί στην οδό Πανεπιστημίου και  Μαραθώνος (δίπλα στον κόμβο Κουρτέσι).

Η "Ηλεκτροκίνηση Πάτρας" δίνει τη δυνατότητα της αγοράς οχήματος και μάλιστα με πολλές διευκολύνσεις και πολλές δόσεις.

Στα  τηλέφωνα 2610420052 και 6988609890 μπορείτε να επικοινωνήσετε για κάθε λεπτομέρεια και φυσικά να κάνετε δωρεάν και test drive.

 

Διαβάστε επίσης