«Αγκαλιά» η νέα μέθοδος εξαπάτησης ηλικιωμένων - Συναγερμός στην Πάτρα για το περιστατικό που "κόστισε" στο θύμα 5.000 ευρώ!

 

5.000 ευρώ κόστισε μια αγκαλιά σε ηλικιωμένο στην Πάτρα, όπως έγραψε χθες το tempo24. 

Άγνωστος δράστης τον αιφνιδίασε, στην  εξώπορτα του σπιτιού του,  προσποιήθηκε πως ήταν γνωστός του και τον αγκάλιασε!

Όταν το θύμα μπήκε στο σπίτι του αντιλήφθηκε πως έλειπε το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το ποσό των 5.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας  Πατρών διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Προσοχή στους ηλικιωμένους οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι συνιστά η Αστυνομία.

Φαίνεται ότι η μέθοδος της "αγκαλιάς" και τα ... ζεστά λόγια σε ανυποψίαστους, κυρίως, ηλικιωμένους, ακολουθείται τον τελευταίο καιρό από απατεώνες που βάζουν "στόχο" τις τσέπες και τα πορτοφόλια τους. Συνιστάται λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι δράστες, ενδεχομένως να παρακολουθούν μέρες τα "θύματά" τους, πότε και που πηγαίνουν για τις συναλλαγές τους. Στη συνέχεια τους ακολουθούν και υλοποιούν το δυσάρεστο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σχέδιό τους. 

Η ΕΛ.ΑΣ συνιστά στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να συμβουλεύουν τους ηλικιωμένους πολίτες να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο ποιος και γιατί τους πλησιάζει στο δρόμο γιατί φαίνεται τα κρούσματα να αυξάνονται. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ