Εκλογές στην ΠΕΔ - Οι αντιπρόσωποι των δήμων της Αχαΐας - Όλα τα ονόματα


Kορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την εκλογή της νέας διοίκησης της Περιφερειακή Ενωσης Δημάρχων Δυτικής Ελλάδος.
Αύριο Τετάρτη το μεσημέρι εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση συνδυασμών, για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην Πάτρα (Αγορά Αργύρη).
Χθες, εκ μέρους του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη που είναι ο επισπεύδων της διαδικασίας, απεστάλησαν οι σχετικές προσκλήσεις στους 18 άλλους δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας ενώ από την πλευρά τους οι δήμαρχοι θα πρέπει να ενημερώσουν προσωπικά και τους αιρετούς μέλη των δημοτικών τους συμβουλίων οι οποίοι έχουν εκλεγεί για τη Γενική Συνέλευση Δυτικής Ελλάδας.
Χθες και οι δύο βασικοί υποψήφιοι την ΠΕΔ, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος που στηρίζεται κατ΄αρχάς από το ΚΙΝΑΛ και ο δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας που στηρίζεται κατ΄αρχάς από τη ΝΔ, συναντήθηκαν με τους υποστηρικτές τους προκειμένου να προχωρήσουν στην συγκρότηση των συνδυασμών για την προεδρία και το ΔΣ της ΠΕΔ.
Τα 21 μέλη του νέου ΔΣ της ΠΕΔ παράλληλα θα είναι και εκπρόσωποι της Δυτικής Ελλάδος στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Οι ισορροπίες στην ΠΕΔ θα επηρεαστούν και από τους συσχετισμούς στην ΚΕΔΕ όπου ο νυν πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου, με την στήριξη του κ. Κωνσταντάρα και αυτοδιοικητικών από την περιφέρεια, σχεδιάζει να διεκδικήσει την αντιπροεδρία με το συνδυασμό του νυν προέδρου Γιώργου Πατούλη.
Από την πλευρά της κεντροαριστεράς, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος εκ μέρους του πρ. υπουργού Παύλου Γερουλάνου (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Αθηναίων) τις δυνάμεις διεκδικεί ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, αντίπαλος του κ. Πατούλη για την ΚΕΔΕ.
Η Πάτρα διαθέτει 34 εκπροσώπους στην ΠΕΔ, η Αιγιάλεια 9, η Δυτική Αχαΐα 5, τα Καλάβρυτα 3 και ο Ερύμανθος 2.  Από την Αχαϊα στις εκλογές στην μεθαυριανή Συνέλευση της ΠΕΔ εξελέγησαν και συμμετέχουν οι:
> Δήμος Πατρέων: Κώστας Πελετίδης (δήμαρχος), Ανδρέας Αθανασόπουλος, Μιχάλης Αναστασίου, Νίκος Ασπράγκαθος, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Ευάγγελος Κατσακούλης, Χρήστος Κορδάς, Ηρα Κουρή, Παναγιώτης Μελάς, Αθανάσιος Μοδές, Δημήτρης Πελεκούδας, Διονύσης Πλέσσας, Βίβιαν Σαμούρη, Αναστασία Τογιοπούλου, Θόδωρος Τουλγαρίδης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Φώτης Δημακόπουλος, Νίκος Μοίραλης, Κατερίνα Σολωμού, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Νίκος Θεοδωρόπουλος, Ανδρέας Νικολάου, Κωνσταντίνος Σβόλης, Βασίλης Σιαδήμας, Νίκος Νικολόπουλος, Διονύσης Βορίσης, Γιώργος Ρώρος, Ηλίας Γρηγόρης, Πέτρος Ψωμάς, Αθανάσιος Δούρος, Νίκος Τζανάκος, Θόδωρος Ντρίνιας, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος και Χρήστος Πατούχας (δημ. σύμβουλοι).
> Δήμος Αιγιαλείας: Δημήτρης Καλογερόπουλος (δήμαρχος) Βασίλης Γ. Χριστόπουλος, Νίκος Καραϊσκος, Βάσω Ψυχράμη, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γιοβάς, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και Βασίλης Δ. Χριστόπουλος (δημ. σύμβουλοι).
>Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Σπύρος Μυλωνάς, Δήμαρχος, Παναγιώτης Κουνάβης, Κυριάκος Ορλώφ, Χρήστος Νικολάου και Σάκης Μαυρόγιαννης (δημ. σύμβουλοι).
>Δήμος Καλαβρύτων: Αθανάσιος Παπαδόπουλος (δήμαρχος), Νικόλαος Σφαραγγούλιας και Γεώργιος Λαζουράς (δημ. σύμβουλος)
>Δήμος Ερυμάνθου: Θεόδωρος Μπαρής (δήμαρχος) και Δημήτρης Παρασκευόπουλος (δημ. σύμβουλος).
πηγή: Πελοπόννησος.
 

Διαβάστε επίσης