Για το καρναβάλι και τις δημόσιες πρωτοβουλίες διαλόγου

Του Θύμιου Δραγώτη, μέλους της "Ανυπότακτης Πολιτείας"

Προς τον κ. Ρώρο και την Ώρα Πατρών

Θέλουμε προκαταβολικά να διαβεβαιώσουμε την Ώρα Πατρών και τον κύριο Ρώρο για την εκτίμηση μας, ότι και το φετινό Πατρινό Καρναβάλι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Ένας βασικός λόγος είναι το ότι έχει Οργανωτικό Φορέα, μάλιστα με την ευρύτερη δημοκρατική και διαπαραταξιακή σύνθεση. Γιατί επίσης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στο Καρναβάλι μας ενσωματώνεται η μέγιστη λαϊκή πρωτοβουλία και η εθελοντικήσυμμετοχή. Θα πετύχει μάλιστα, ανεξάρτητα από την δική σας ή οποιαδήποτε άλλη ημερίδα.

Ακριβώς, από την τόσο διαδεδομένη συνείδηση συμμετοχής, το Καρναβάλι πέτυχε και όταν στο παρελθόν, βρέθηκε από κακούς διοικητικούς χειρισμούς καταχρεωμένο, μάλιστα με τριπλάσιους από σήμερα προϋπολογισμού, πέτυχε ακόμα και όταν κεντρικά διοικητικά του στελέχη, έχουν κατηγορηθεί για υπεξαιρέσεις κρατώντας το ταμείο του στο σπίτι τους. Δεν χρειάζεται να σας θυμίσουμε, ότι η περίοδος εκείνη, ήταν στενά δεμένη με την παράταξη σας, στην διαχείριση και των καρναβαλικών και συνολικά των δημοτικών πραγμάτων.

Υπαινίσσεστε στις ανακοινώσεις της πρόσκλησης σας, ότι σας ενοχλεί «το κόμμα που διαχειρίζεται τον Δήμο». Δεν νομιμοποιείστε να το ισχυρίζεστε εσείς, παράταξη με ηγεσία 100% κομματική, μάλιστα με κομματικό διορισμό της ηγεσίας της κατά παράβαση και της ελάχιστης δεοντολογίας, ακόμα και των τύπων. Όχι δεν είναι κακός μόνο ο «κομματισμός» των άλλων.Αυτή  δε η «κομματική» διαχείριση,ουδέποτε απαγόρευσε στην παράταξή σας να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς συζήτηση, για τη διοργάνωση και διεξαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Προσπαθείτε να στήσετε«αντιπολιτευτικό μέτωπο», για τριτεύοντα προβλημάτατης πόλης μας και σε κατεύθυνση πολιτικά αντιδραστική. Ζηλεύετε την «δόξα» των πρόσφατων εξελίξεων στον ΣΥΔΙΣΑ (ΦΟΔΣΑ);

Εμείς στην Ανυπότακτη Πολιτεία, έχουμε διαρκώς στην προσοχή μας τον διάλογο, την δημιουργική και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, για να πετύχουμε λύσεις προς το συμφέρον των δημοτών, για την οργάνωση του αγώνα για να επιβάλλουμε τις λύσεις, απέναντι στις Κυβερνήσεις, απέναντι στα συμφέροντα που τις επιβουλεύονται.

Σε διάλογο και ημερίδες που θα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, πολύ ευχαρίστως να συμμετέχουμε. Στην συγκεκριμένη ημερίδα όμωςδεν θα πάρουμε μέρος, διότι δεν είναι σαφής ο προσανατολισμός της, πάσχει από προχειρότητα και δεδομένη «ψευδοαντιπολιτευτική» κακοπιστία.

 

Διαβάστε επίσης