Πάτρα: "Πολύ αργά για να πεθάνουν νέοι" στις 13 Νοεμβρίου - ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΟΦΘΑΛΜΟ

Για την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας "ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΝΕΟΙ" της Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ, στο Μικρό Πάνθεον από το "γυμνό οφθαλμό".


ΥΠΟΘΕΣΗ

H ιστορία της ενηλικίωσης δύο κοριτσιών και μαζί μιας ολόκληρης χώρας μέσα από μια υπαινικτική και πολυπρισματική ταινία που επιβεβαιώνει το ταλέντο της δημιουργού της ως μιας από τις σημαντικότερες σκηνοθέτιδες της Λατινικής Αμερικής. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.  

Σε μια απομονωμένη κοινότητα στις Άνδεις, όπου οι κάτοικοι έχουν αποκηρύξει το σύγχρονο τρόπο ζωής, δύο έφηβοι κι ένα κορίτσι συνειδητοποιούν πως προστατεύονται από τις απειλές της πόλης, αλλά όχι και από τα ανθρώπινα πάθη. 

Μετά την πτώση του καθεστώτος Πινοσέτ πάνω από την πρωτεύουσα της Χιλής, στους πρόποδες των Άνδεων, βρίσκεται μια απομονωμένη κοινότητα η οποία έχει αποκηρύξει το σύγχρονο τρόπο ζωής κι επιβιώνει μόνο με τα απολύτως απαραίτητα. Εκεί μεγαλώνουν η Σοφία, ο Λούκας και η Κλάρα, δύο έφηβοι κι ένα 10χρονο κορίτσι που συνειδητοποιούν πως μπορεί η κοινότητα να τους προστατεύει από τους κινδύνους της πόλης αλλά όχι από τα ανθρώπινα πάθη...
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παραγωγή: Rodrigo Teixeira, Dominga Sotomayor  
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: DOMINGA SOTOMAYOR 
Σενάριο:  Dominga Sotomayor  
Φωτογραφία: Inti Briones  
Μουσική: Sokio  
Μοντάζ:  Catalina Marin  
Ηθοποιοί: Demian Hernández, Antar Machado, Magdalena Tótoro, Matías Oviedo, Andrés Aliaga, Antonia Zegers, Alejandro Goic, Mercedes Mujica, Eyal Meyer, Gabriel Cañas, Michael Silva  
Διάρκεια: 110'
Διανομή: NEO FILMS
trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Yl01eGDKT7Q
επίσημη ιστοσελίδα: https://tardeparamorirjoven.com/en#intro   
σελίδα facebook: https://www.facebook.com/tardeparamorirjoven/   

ΝΤΟΜΙΝΓΚΑ ΣΟΤΟΜΑΓΙΟΡ
Η Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ σπούδασε Σκηνοθεσία Οπτικοακουστικού Υλικού στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Σκηνοθεσία στο ESCAC της Βαρκελώνης. Ανέπτυξε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Πέμπτη με Κυριακή στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών Cinéfondation του Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία κέρδισε το Tiger Award στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ του 2012 και προβλήθηκε σε περισσότερα από 100 φεστιβάλ (συμπεριλαμβανομένου και του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης). Είναι μία εκ των συνιδρυτών της εταιρείας παραγωγής Cinestación, μέσω της οποίας συνεργάζεται ως παραγωγός με πολλούς δημιουργούς της Λατινικής Αμερικής. Επίσης, είναι μία εκ των συνιδρυτών του CCC (Centro de Cine y Creación), ενός πολιτιστικού κέντρου και arthouse κινηματογράφου που προβλέπεται να ανοίξει στη Χιλή το 2019.  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Τόπος: μικρό ΠΑΝΘΕΟΝ - Γούναρη 34, Πάτρα / τηλ.: 2610-325778

Ημερομηνία: Τετάρτη / 13 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 9.45 το βράδυ

Διοργανωτής: "γυμνός οφθαλμός"

Εισιτήριο: 5 ευρώ γενική είσοδος

Διαβάστε επίσης