Και στο τέλος κερδίζει… η Λίβερπουλ

Κάποτε ήταν η εποχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τότε που ήξερες ότι ο Σερ Αλεξ θα το γυρνούσε ο κόσμος να χαλούσε. Θα πόνταρες αναμφίβολα ότι θα ήταν οι Κόκκινοι Διάβολοι εκείνοι με τις περισσότερες ανατροπές μετά το 90' στην ιστορία της Premier League. Ωστόσο, σε αυτή τη στατιστική κατηγορία η Γιουνάιτεντ όχι μόνο δεν είναι στην κορυφή, αλλά βρίσκεται στην 3η σχετική θέση. Ποια φιγουράρει 1η με τα περισσότερα come backs από το 1992 μέχρι σήμερα; Αυτή που το έκανε και πιο πρόσφατα, η Λίβερπουλ.

Τη στιγμή λοιπόν που η 3η Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει σε αυτά τα χρόνια να γυρίσει ματς στις καθυστερήσεις 22 φορές (όσες και η Τότεναμ), είναι η Αρσεναλ που το έχει κάνει σε 25 περιπτώσεις, με τη Λίβερπουλ να έχει ξεφύγει για τα καλά, δείχνοντας ότι έχει το απόλυτο spirit του fight back σε 35 περιπτώσεις.

Η τελευταία, αυτή κόντρα στην Αστον Βίλα το απόγευμα του Σαββάτου, είχε πρωταγωνιστή τον Σαντιό Μανέ. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που σκοράρει ένα τέτοιο late γκολ που δίνει τρίποντο. Το έχει κάνει συνολικά τέσσερις φορές και αυτή είναι μία ατομική στατιστική κορυφή που μοιράζεται με τους Παπίς Σισέ, Στίβεν Τζέραρντ και Ιαν Ράιτ. Κανείς δεν το έχει κάνει πέντε φορές, ενώ υπάρχουν 11 ακόμα παίκτες που το έχουν καταφέρει σε τρεις περιπτώσεις.

Από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν πάντως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει γυρίσει αγώνα στον έξτρα χρόνο πέντε φορές, με τη Γουλβς και την Κάρντιφ να ακολουθούν με τρεις. Κάπως έτσι λοιπόν η παρέα του “Ανφιλντ” καταφέρνει να έχει παλέψει πέρσι μέχρι τέλους για τον τίτλο και φέτος να παραμένει στο +6 από τη διώκτριά της Μάντσεστερ Σίτι. Σε αυτούς ανήκει άλλωστε και το πιο late γκολ που χάρισε ανατροπή στην ιστορία της Premier Leaue. Είναι του Ντιρκ Κάιτ κόντρα στην Αρσεναλ, στο 101:48, τον Μάρτιο του 2011.

Λογικά και έτσι όπως πάει η σεζόν, οι Reds θα χρειαστεί να διατηρήσουν αυτή τη συνήθεια, εφόσον ευελπιστούν ότι έφτασε η στιγμή να σβήσουν την κατάρα των 30 ετών από το τελευταίο πρωτάθλημά τους...

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης