Πάτρα: Καλοκαιρία σήμερα - Πότε προβλέπεται μεγάλη θερμοκρασία - Πότε έρχονται καταιγίδες!

Αραιές νεφώσεις και θερμοκρασία απο 15 έως και 23 βαθμούς προβλέπει για την Πάτρα, για σήμερα, η ΕΜΥ, με υψηλά ποσοστά υγρασίας τις βραδινές ώρες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καλός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και την Πέμπτη όπου περιμένουμε ...έκρηξη θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να φθάνει τους 28 βαθμούς! Ωστόσο δεν θα διατηρηθεί η καλοκαιρία , καθώς την Παρασκευή ανεμένονται καταιγίδες και ακραία καιρικά φαινόμενα, στην περιοχή!

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν, περιμένουμε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά περιόδους στη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Πελοπόννησο όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις πρωινές ώρες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά κατά περιόδους έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης