Πάτρα: Εκδήλωση του Δήμου για στήριξη στο ΚΕΘΕΑ

Σύσκεψη φορέων με θέμα το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ,σήμερα ,στην Αγορά Αργύρη.

Στην πρόσκλησή του ο Δήμαρχος, που απηύθηνε σε πάνω από 40 φορείς της πόλης, ανέφερε τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. να αποσύρει την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ και να συνεχίσει η διοίκηση του να εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, θεραπευόμενων και γονέων και τα μέλη του Δ.Σ. να είναι εθελοντές (άμισθοι).

Να μην αλλοιωθεί το θεραπευτικό του μοντέλο, με αρνητικό αντίκτυπο στο έργο της απεξάρτησης και της επανένταξης στην κοινωνία. Να ενισχυθεί η δράση του, να έχει επαρκή χρηματοδότηση και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Σήμερα μπροστά στις νέες εξελίξεις πρέπει να καλέσουμε τους φορείς της πόλης σε νέα συνάντηση με στόχο να συζητήσουμε για τους τρόπους που θα συντονίσουμε τη δράση μας, για να μην περάσει η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, να μην προχωρήσει η αλλαγή του χαρακτήρα του και η διάλυση του, να υλοποιηθεί το αίτημα της πόλης για δημιουργία κλειστού θεραπευτικού προγράμματος  και  2 συμβουλευτικών σταθμών για τις άλλες εξαρτήσεις.

Καλούμε του βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην κυρώσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα και πολυδύναμου κέντρου για τις άλλες  εξαρτήσεις (τζόγος, αλκοόλ, διαδίκτυο).

Την βασική εισήγηση έκανε η Αντιδήμαρχος Υγείας Βίβιαν Σαμούρη, ενώ παρέμβαση έγινε από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Τομέα Θ. Τουλγαρίδη.

Στην σύσκεψη μετείχαν και τοποθετήθηκαν οι: Ελευθερία Παπά υπεύθυνη ΚΕΘΕΑ -Οξυγόνο στην Πατρα. Ελισαβετ Καπαγερίδου εκπρόσωπος οικογενειών ΚΕΘΕΑ Χρήστος Γραικιώτης πρόεδρος εθνικού συμβ κατα των ναρκωτικών Χρήστος Περιμενης (φωτό) Μανώλης Κυπραίος απο σύλλογο Δασκάλων -νηπιαγωγών Δημήτρης Παρασκευόπουλος πρόεδρος συλλογου γονέων κ κηδεμόνων Δ.Ελλαδος Μαριάνθη Νέγκα απο δικ.συλλογο Γιώργος Μουτουσης Πρόεδρος οδοντιατρικός συλλογου Μίσχος(αν κατάλαβα καλό) απο Παμμικρασιατικό κ.α.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ