Πάτρα: Πως η Ασφάλεια "χτύπησε" μέσα σ’ ένα 24ωρο δυο κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης και ηρωίνης - ΦΩΤΟ

ΔΙΟΧΕΤΕΥΑΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ

Στη σύλληψη 7 συνολικά ατόμων, μέλη δυο εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών που είχαν απλώσει τα πλοκάμια του σε Αχαΐα και Ηλεία, κατάφεραν προ ημερών οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Πάτρας.

Συγκεκριμένα σε διάστημα 24ωρών σε αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα και στην Αθήνα με τη συμμετοχή και ανδρών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), εντοπίστηκαν  και κατασχέθηκαν 1 κιλό και 18 γραμμάρια ηρωίνης και 1 κιλό και 100 γραμμάρια κοκαΐνης. Κατά τις αστυνομικές επεμβάσεις συνελήφθησαν και οι δυο «εγκέφαλοι» έμποροι των σκληρών ναρκωτικών.

Ειδικότερα την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 33, 30, 24 και 21 ετών. Η σύλληψη του 33χρονου αρχηγού της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που προσέγγιζε χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), που βρισκόταν σε αγροτική τοποθεσία στην Πάτρα, ενώ η σύλληψη των υπολοίπων μελών πραγματοποιήθηκε στα σπίτια τους.

31-10-2019_exarthrothike_egklimatiki_organosi_poy_diakinoyse_narkotika_stin_ahaia.jpg

Πάτρα: Καμουφλαρισμένες σε χόρτα και σκουπίδια ποσότητες ηρωίνης - Που συνελήφθησαν ο "εγκέφαλος" διακινητής και συνεργοί του - ΦΩΤΟ

Ο «εγκέφαλος» είχε τοποθετήσει τις ναρκωτικές ουσίες μέσα σε νάιλον συσκευασίες τις οποίες είχε αποκρύψει μέσα σε βλάστηση και απορρίμματα.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση πωλούσε την ηρωίνη, σε γειτονιές της Πάτρας και σε καταυλισμούς της Αχαΐας, σε συνεργούς τους, που είχαν τον ρόλο του ενδιάμεσου, οι οποίοι στη συνέχεια την διακινούσαν σε τοξικομανείς. Επιπλέον σ’ έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, στα οχήματα τους και σε χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών παρουσία Εισαγγελέα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•       (1.018) γραμμάρια ηρωίνης,
•       (2) πυροβόλα πιστόλια,
•       (74) φυσίγγια,
•       (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας ,
•       (45.345) ευρώ,
•       (82) πακέτα λαθραίων τσιγάρων,
•       (750) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
•       (5) κινητά τηλέφωνα και
•       (3) αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την μεταφορά των
ναρκωτικών ουσιών

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, οι Αστυνομικοί με τη σύλληψη δυο Αλβανών και ενός Έλληνα ηλικίας 42, 35 και 70 ετών αντίστοιχα έβαλαν τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης σε Αχαΐα και Ηλεία.

Πάτρα: Συνελήφθη ο "εγκέφαλος" διακίνησης κοκαΐνης - Στις 88.000 ευρώ η αξία της ναρκωτικής ουσίας - Το "μπλόκο" στον Αλισσό

Η αξία των ναρκωτικών 1 κιλού και 100 γραμμαρίων εκτιμάται πως ανέρχεται στις 88.000 ευρώ. Σε κατ' οίκον έρευνες βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, 7 κινητά, ενώ κατασχέθηκαν και 3 οχήματα.

2-11-2019_tdn_patron_exarthrosi_egklimatikis_organosis_kokainis.jpg

Το κουβάρι της υπόθεση όπως αποκάλυψε το tempo24.news, άρχισε να ξετυλίγεται, όταν ο 42χρονος «εγκέφαλος» και ενώ εκινείτο στο ύψος του Αλισσού, δεν σταμάτησε σε έλεγχο των αστυνομικών και με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να διαφύγει. Πριν "εγκλωβιστεί" πέταξε από το αυτοκίνητο μια σακούλα, που όπως αποδείχθηκε περιείχε το  κοκαΐνη. Ο 42χρονος την Παρασκευή, μετέβη με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε περιοχή της Αθήνας, όπου συναντήθηκε με τον 70χρονο και παρέλαβε ποσότητα κοκαΐνης. 

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει διαπιστωθεί πως η δράση των συλληφθέντων στην περιοχή είχε αφετηρία τον Ιούνιο του 2019. 

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ