Αν θέλετε να γεράσετε αργότερα, να τι πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Η συμβουλή των κλινικών διατροφολόγων για να καθυστερήσει η φυσική γήρανση

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει ούτως ή άλλως να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, καθώς θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού και μας γεμίζουν με ενέργεια και πολύτιμη ενυδάτωση.

Σύμφωνα με τις έρευνες όμως, φρούτα και λαχανικά που έχουν κοινά χρώματα μοιράζονται και κοινά θρεπτικά συστατικά, έχοντας αντίστοιχη δράση στον οργανισμό μας.

Για τις μοβ τροφές θα κάνουμε εδώ λόγο και τις πλούσιες αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες! Την ώρα που βοηθούν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης ασθενειών, επιβραδύνουν ταυτοχρόνως και τη διαδικασία της γήρανσης.

Μοβ λάχανο, βατόμουρα, σμέουρα, μελιτζάνες, μοβ σύκα, μοβ σταφύλια, ξερά δαμάσκηνα, σταφίδες, βανίλιες, μοβ καρότα, μοβ κουνουπίδια, όλα τους έχουν σημαντική και ερευνητικά αποδεδειγμένη αντιγηραντική δράση.

Ο λόγος είναι οι ανθοκυανίνες, που χαρίζουν και το χαρακτηριστικό μοβ χρώμα, πολύτιμες χημικές ενώσεις που προάγουν τη συνολική υγεία μέσω ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και βοηθούν στην προστασία των κυττάρων, αποτρέποντας περαιτέρω την πρόωρη γήρανση.

Η επίδραση των αντιοξειδωτικών στην αποτροπή της γήρανσης είναι καθοριστικής σημασίας και τα μοβ φρούτα και λαχανικά, με τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους, είναι εδώ Νο 1, καθώς εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα μιας τροφής (βαθύ κόκκινο, μπλε ή μοβ), τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Εντάξτε τα στην καθημερινή διατροφή σας και δείτε διαφορά όχι μόνο σε όρους ρυτίδων, αλλά και σε μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης και χαμηλής χοληστερόλης.

Μοβ τροφές λοιπόν, καθώς περιέχουν επιπλέον και υψηλές συγκεντρώσεις ρεσβερατρόλης, της χημικής ένωσης που αποκαλούν οι γιατροί «φυσικό αντιβιοτικό»…

Διαβάστε επίσης