Κόλλησε στο μηδέν ο Ολυμπιακός στα «Πηγάδια»

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε στα «Πηγάδια» το Σάββατο ο Ολυμπιακός καθώς δεν κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες κόλλησαν στο μηδέν (0-0) στην έδρα της ακριτικής ομάδας, για την 9η αγωνιστική της Super League, κι έτσι σε περίπτωση που την Κυριακή ο ΠΑΟΚ επικρατήσει του Παναθηναϊκού, θα αποκτήσουν συγκάτοικο τον δικέφαλο του Βορρά στην κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι από τους γηπεδούχους και είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν ωστόσο η αστοχία τους και ο γκολκίπερ των Ακριτών, Κάρλος Αμπάντ δεν τους επέτρεψαν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους.

 

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν απείλησε την εστία του Αμπάντ παρά τις αρκετές τελικές (8) που είχε σε αυτό το διάστημα του ματς, την ώρα που οι γηπεδούχοι αρκούνταν στο να αμύνονται υποδειγματικά.

Για τους «ερυθρόλευκους» τρία σουτ έφυγαν πάνω από την εστία της Ξάνθης, με τελευταία και καλύτερη την περίπτωση αυτή στο 40', όταν ο Ποντένσε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο 28' με σουτ του Τσιμίκα.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να πιέζει τους γηπεδούχους, οι οποίοι φρόντιζαν να κρατούν κλειστούς τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Αμπάντ.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το 65' και την διπλή αλλαγή που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, συνέχισαν με δύο φορ περιοχής ψάχνοντας το γκολ που όμως δεν ερχόταν, την ώρα που η Ξάνθη είχε στόχο αρχικά να διατηρήσει την σταθερή αμυντική της λειτουργία, ψάχνοντας δειλά δειλά το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Στο 70' ένα γυριστό σουτ του Γκερέρο έφυγε άουτ, ενώ στο 75' από σέντρα του Ομάρ, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Αμπάντ μπλόκαρε την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ένα δυνατό σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να παίρνουν αυτοπεποίθηση όσο το σκορ παρέμενε στο 0-0.

Μάλιστα στο 86' η Ξάνθη είχε την καλύτερη, κι ίσως μοναδική, της ευκαιρία για γκολ. Ο Εντουάρντο που κέρδισε το φάουλ, εκτέλεσε την ποινή και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Παρά την προσπάθεια των Πειραιωτών στα τελευταία λεπτά παρέμεινε το 0-0, με την ομάδα του Μαρτίνς να μένει... άσφαιρη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, αφήνοντας βαθμούς εν τέλει στα Πηγάδια.

Κίτρινες: Αμπάντ - Μασούρας, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80' Ντίρεσταμ), Μουλέν (69' Εντουάρντο Τεσέιρα), Τερκί, Ντε Αμορίμ, Τζούριτσκοβιτς (60' Φοσέ), Στούρτζεον, Κοβάτσεβιτς,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά (65' Μασούρας), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (83' Βαλμπουενά), Σουντανί (65' Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης