Πολύεδρο: Σήμερα "Ταξιδεύοντας …στην Ισλανδία" με τον Γιώργο Τζανίνη

στις 8.30 μμ

Σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Πολύεδρο θα  «ταξιδέψουμε στην Ισλανδία...» με τον  φίλο μας  Γιώργο Τζανίνη .

     Μία συναρπαστική εμπειρία, με έναν σπουδαίο ταξιδευτή, τον Γιώργο Τζανίνη. Τριάντα διανυκτερεύσεις με σκηνή και μία διαδρομή που έφτασε τα 10.000 Km, σε μία χώρα που λατρεύει τα βιβλία και τα ξωτικά. Σπηλιές,  λίμνες, ποτάμια, θερμοπίδακες, καταρράκτες, παγετώνες και ηφαίστεια, εικόνες της φύσης και της καθημερινής ζωής, θα παρουσιαστούν μέσα από το φωτογραφικό υλικό του. 

      Η   μαγική,  νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης, η Ισλανδία, « η χώρα του πάγου και της φωτιάς  » που βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία, τις Νήσους Φερόες και τη Νορβηγία, είναι ένας ονειρεμένος προορισμός. Κατά μια ερμηνεία, ταυτίζεται με το νησί Θούλη που επισκέφτηκε ο  Έλληνας έμπορος, εξερευνητής και γεωγράφος  Πυθέας ο Μασσαλιώτης, στο ταξίδι που έκανε τον 4ο αιώνα π.Χ.,( περί τα 332 - 310 π.Χ ).

      «Αυτό το νησί είναι η άλλη πλευρά του φεγγαριού» μας λέει ο Γιώργος Τζανίνη. « Πιο κοντά του είναι η Γροιλανδία από ότι εμείς με τη Κρήτη. Από μόνο του αυτό σε βάζει στην πρίζα. Οι απαιτήσεις πολλαπλές. Είκοσι επτά παράλληλοι μας χωρίζουν για να πάμε ένα ......ταξίδι στο όνειρο»

Διαβάστε επίσης