Προγράμματα εγκατάστασης υγραερίου στο νέο Λιμάνι, Πάτρα, ΒΙΠΕ, Αγρίνιο

του Πάνου Μαντά, Αρχιτέκτονα

Το πρόγραμμα POSEIDON MED II συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς υλοποίηση σε τρεις χώρες – Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο – και περιλαμβάνει έξι ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία), καθώς και τον τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα.

Αποσκοπεί στην ευρεία υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ασφαλούς και βιώσιμου εναλλακτικού καύσιμου για τη ναυτιλία. Για την υλοποίηση του προγράμματος απαιτείται η κατασκευή έργου, αποθήκευσης και μεταφόρτωσης του LNG στους λιμένες ενδιαφέροντος.

Στην περίπτωση του νέου λιμένα της Πάτρας, είναι θετική η γνώμη του Υπουργείου Ενεργείας (ΥΠΕΝ) για το έργο εγκατάστασης τροφοδοσίας και  αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ-LNG). Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης POSEIDON MED. II και επομένως χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Η εγκατάσταση αυτή μικρής κλίμακας έχει προταθεί από ΟΛΠΑ για να χωροθετηθεί στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα, έκτασης περίπου 25.000 τ.μ. εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα, παραπλεύρως και βόρεια της εκβολής του ποταμού Γλαύκου. Η αποθηκευτική ικανότητα της εγκατάστασης θα είναι 3.000 κυβικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ ο κ. Κ. Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων, βρήκε την ευκαιρία να ξαναεπαναλάβει την διαφωνία του, για τη δημιουργία δεξαμενής υγραερίου στο νέο λιμάνι της Πάτρας ισχυριζόμενος ότι «Η εγκατάσταση του ΥΦΑ, που εντάσσεται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των εφοπλιστών. Θα ελαχιστοποιήσει τα κόστη λειτουργίας και θα αυξήσει τα κέρδη τους». Στην ουσία, ο κ. Πελετίδης διαφημίζει και έργο και εφοπλιστές.

Ο κ. Κ. Πελετίδης για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το έργο επικαλείται την κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη πρώην Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου του, που παλιότερα, 2017, χαρακτήρισε την εγκατάσταση της Δεξαμενής ως «πυριτιδαποθήκη» δίπλα σε περιοχή με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, λαϊκών κατοικιών, σχολείων, εργασιακών χώρων που δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφαλείας(…).

Το Υπουργείο Ενεργείας όμως για να εγκρίνει αυτή την κατασκευή έλαβε υπόψη, τους κανόνες ασφαλείας, τις θετικές συνέπειες στο περιβάλλον, καθώς επίσης και τα οφέλη για την Εθνική οικονομία, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.

ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

Ωστόσο, η ΔΕΔΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) καλεί όλους τους φορείς για την υλοποίηση του προγράμματος αρμοδίως εγκεκριμένου που έχει εκπονήσει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την κατασκευή εγκαταστάσεων δικτύων διανομής αερίου δύο για την Πάτρα και την ΒΙΠΕ, μία για το Αγρίνιο, και μία για τον Πύργο.

Το συνολικό μήκος του δικτύου στην Πάτρα θα είναι 208,9 χιλιόμετρα και σε πρώτη φάση με 2.603 συνδέσεις, στο Αγρίνιο 54 χιλ,. και 715 συνδέσεις, και στον Πύργο 18 χιλ. με 188.

Βάσει χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου, το φυσικό αέριο πρέπει να φτάσει στα πρώτα σπίτια στην Πάτρα το 2021.

Το έργο για τις τρεις πόλεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 33,2 εκατομμύρια ευρώ και έχει σχεδιαστεί για να υλοποιηθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ από το οποίο ήδη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του. Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσόν των 18,5 εκατ. ευρώ.

Το μόνο που απομένει τώρα είναι, η εξασφάλιση της θέσης των Δεξαμενών αποθήκευσης και τροφοδοσίας με φυσικό αέριο στα δίκτυα, και να μάθουμε πως θα τροφοδοτούνται οι δεξαμενές και από πού και πώς θα έρχεται το υγραέριο – LNG. Η εγκατάσταση του Φυσικού Αερίου και ανάλογα με τη χρήση του έχει αποδειχθεί ότι θα μειώνει το κόστος χρήσης της ενέργειας κατά 30%.       

  

 

 

Διαβάστε επίσης