"Ιπποκράτης": Νέες κινητοποιήσεις - Καταγγέλλουν συνδικαλιστικές διώξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέος γύρος κινητοποιήσεων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" αποφάσισε ομόφωνα το Σωματείο Εργαζομένων "Ιπποκράτης". Μεταξύ άλλων καταγγέλεται "ολομέτωπη συνδικαλιστική δίωξη" από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του, που επιβεβαιώθηκε και κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του,

 ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ  σε  νέες  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,

Συγκεκριμένα χθες 30/10/19, σε συνέχεια βεβαίως των προηγούμενων δράσεών μας, προχωρήσαμε σε νέες κινητοποιήσεις, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην αίθουσα συνεδρίασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου, μαζί με τους Συναδέλφους Τραυματιοφορείς, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ για:

Την δικαστική προσφυγή Σερεμέτη, για προηγούμενες κινητοποιήσεις μας, ένεκα της οποίας οδηγούνται στις ανακριτικές αρχές και τα 13 μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας.
Την κλήση σε απολογία του Προέδρου του Σωματείου μας για Συνδικαλιστικές δράσεις του 2013 και του 2014.
Την προσπάθεια διόρθωσης στοιχείων, σχετικά με την τοποθέτηση του Προσωπικού, στην κακώς και παρανόμως παραμένουσα αναρτημένη στην διαύγεια απόφασή του Διοικητή, κατ΄ εφαρμογή του νέου Οργανισμού, που λόγω των γνωστών λαθών, επί της ουσίας, ακόμη  δεν υφίσταται.
Την απαράδεκτη πρακτική και συμπεριφορά της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, (όχι βεβαίως όλων των μελών της), που ταλαιπωρεί και εμπαίζει τους Συναδέλφους μας, σε ότι αφορά την υποχρεωτική χορήγησή της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, βάσει των κείμενων διατάξεων, που δυστυχώς αμφισβητούνται προκλητικότατα.

     Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με δράσεις και παρεμβάσεις που θα προσδιορίζει το Δ.Σ, ανάλογα βεβαίως με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν.

         Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας βρέθηκε ΧΘΕΣ 30/10/19, στις Δικαστικές αίθουσες ως κατηγορούμενος από τον Νομικό Σύμβουλο της 6ης Υ.Πε, ναι καλά διαβάζετε από τον Νομικό Σύμβουλο της 6ης Υ.Πε, για Συνδικαλιστικές Δράσεις της περιόδου του 2013 και 2014, γι΄ αυτές που εγκαλείται, όπως προαναφέρουμε και από τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

            Για όλα αυτά τα ζητήματα, που αποτελούν τροχοπέδη στην συνδικαλιστική μας δράση, που σαφώς παραβιάζουν τις διατάξεις του 1264, θα αναφερθούμε λεπτομερώς και μάλιστα προσεχώς σε σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.

Διαβάστε επίσης