Δυτική Αχαΐα: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το ΦΟΔΣΑ ζητά ο Χρ. Νικολάου

Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Αχαΐας Π. Κουνάβη, έστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Νικολάου, ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις εξελίξεις στο ΦΟΔΣΑ. 

Η επιστολή που κοινοποιείται και στον δήμαρχο Σπ. Μυλωνά, έχει ως εξής:

 

Θέμα : «Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, στα Λουσικά – έδρα του οργάνου –  για την αθέτηση  της  πολιτικής  συμφωνίας  από συστάσεως του οργάνου ΦΟΔΣΑ,  για την προεδρία του, από αιρετό που προέρχεται από την Δυτική Αχαΐα , την περιοχή που δέχεται τα απορρίμματα».

 

Κύριε πρόεδρε,

Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις την Τρίτη 29/10/2019  – οι οποίες είναι ενάντια στις πολιτικές αποφάσεις & συμφωνίες όλων των δημοτικών συμβουλίων του νομού Αχαΐας – στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου , ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για την Δυτική Αχαΐα.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του νέου φορέα δεν είναι αιρετός  προερχόμενος από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπως  είχε συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο και με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του νομού Αχαΐας, από αποφάσεις που προέκυψαν από διαβουλεύσεις τοπικών, κοινωνικών, συλλογικών  φορέων, δημοτών, αποφάσεις τοπικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου του δήμου,  ανατρέπει και «προσβάλει» όλες τις προσπάθειες των προηγούμενων ετών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ ήταν συμφωνημένο να δημιουργηθεί εργοστάσιο «μαμούθ»  150.000 τόνων για την εξυπηρέτηση ολόκληρου του νομού, καταφέραμε  με την  συμφωνία όλων των  δήμων του νομού και με αποφάσεις του ΠΕΣΔΑ και του Υπουργείου Εσωτερικών την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας  έως 53.000 τόνων (10.000 κομποστοποίηση) κύτταρο, την  μετατροπή από ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ καθώς είναι σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός για την αντίστροφη όσμωση.   Μια θέση υπεύθυνη τόσο για την Δυτική Αχαΐα καθώς και για το νομό.

 Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν όμως δεν μπορούμε να σηκώσουμε όλο το βάρος του νομού!

Όπως αντιλαμβάνεστε έπειτα από την εξέλιξη με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και το γεγονός ότι δεν είναι από το δήμο, παραβιάστηκε η συμφωνία γεγονός που μας προβληματίζει και ομολογούμε μας δημιουργεί υποψίες-ερωτηματικά , αφού σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκαν οι πολιτικές δεσμεύσεις.

Αναρωτιόμαστε, γιατί αυτή η ξαφνική και η ιδιαίτερη βιασύνη για τη σύσταση του νέου Δ/Σ του φορέα, εφόσον  συζητήθηκε  στο συμβούλιο της Παρασκευής 25/10/2019 ότι εν όψει του πολυνομοσχεδίου που αφορά τους δήμους που έχουν στην έδρα τους το φορέα προστέθηκαν άλλοι δύο εκπρόσωποι !!! Επιπλέον, γιατί ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας να μην έχει μεγαλύτερη φωνή εκπροσώπησης στο νέο φορέα κάτι το οποίο θα μας έδινε και ισχυρή πλειοψηφία στο νομό.

Όπως αντιλαμβάνεστε ύστερα από τα ανωτέρω, οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούμε την έκτακτη συνεδρίαση  του ανώτατου πολιτικού οργάνου της Δυτικής Αχαΐας.

Σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων.

Διαβάστε επίσης