Ο λόγος που η Ιαπωνία έκανε «εισαγωγές» Έμπολα και άλλων φονικών ιών

Οι πιο επικίνδυνοι παθογόνοι οργανισμοί του κόσμου μεταφέρθηκαν στο Τόκιο

Ένα εργαστήριο στην Ιαπωνία έφερε στη χώρα στελέχη Έμπολα και τεσσάρων ακόμα επικίνδυνων και εξαιρετικά μολυσματικών ιών.

Κι αυτό γιατί η χώρα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020!

Οι ακραία μεταδοτικοί μικροοργανισμοί δεν έγιναν γνωστό από ποια χώρα μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Παθήσεων της Ιαπωνίας, ένα καλά φυλασσόμενο εργαστήριο του υπουργείου Υγείας στα δυτικά προάστια του Τόκιο.

Κι ενώ μια τέτοια εισαγωγή μπορεί να μην ακούγεται και η καλύτερη δυνατή ιδέα, οι Ιάπωνες δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα στην τύχη του. Πόσο μάλλον μια φονική επιδημία Έμπολα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Ο Έμπολα επανεμφανίστηκε προσφάτως στο Κονγκό και η Ιαπωνία ανησυχεί δικαιολογημένα για αυτούς τους 600.000 ανθρώπους που θα την επισκεφτούν για το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.

Η τοπική εφημερίδα «Ashai Shimbun» μας λέει πως ήδη από τον Νοέμβριο του 2018 σκέφτονταν οι υγειονομικές αρχές να αναπτύξουν ένα καλύτερο σύστημα ανίχνευσης και διάγνωσης μολυσματικών ασθενειών, γι’ αυτό και θέλουν να έχουν απευθείας πρόσβαση στους ιούς.

Πέρα από τον Έμπολα, στην Ιαπωνία μεταφέρθηκε και ο αιμορραγικός πυρετός της Κριμαίας-Κονγκό, ο αιμορραγικός πυρετός της Λατινικής Αμερικής, ο ιός Μάρμπουργκ (το ευρωπαϊκό ξαδελφάκι του Έμπολα) και ο πυρετός Lassa.

Παρά τις προφυλάξεις, οι κάτοικοι του Τόκιο δεν εμφανίστηκαν και τόσο χαρούμενοι που έγιναν γείτονες με τους φονικότερους ιούς του πλανήτη, όπως μας λέει πάντα η εφημερίδα…

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ