Ο Νίκος Νικολόπουλος για την απώλεια του δημοσιογράφου Φώτη Χρονόπουλου

Δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου για την απώλεια του ξεχωριστού συμπολίτη μας:
Έφυγε νωρίς ο καλός φίλος Φώτης Χρονόπουλος, που τίμησε πολλαπλώς την δημοσιογραφία, με θαυμαστή προσήλωση στην δεοντολογία και ποιότητα στα γραπτά του. Ο αγαπητός Φώτης είχε αναπτύξει πολυσχιδή δράση, αφού ταυτόχρονα ήταν και ένας εξαιρετικός δοκιμιογράφος και βιβλιοκριτικός, ενώ διέπρεψε και σαν αθλητής του ιστορικού ΝΟΠ.
Οι συνεργασίες του Φώτη Χρονόπουλου με σοβαρά ΜΜΕ της Αθήνας και της Πάτρας αποδεικνύουν ότι μπορούσε να αρθρογραφεί σε υψηλό επίπεδο, μακριά από λαϊκισμούς και εφήμερους εντυπωσιασμούς, για αυτό και η απώλεια του αφήνει εμφανές κενό στην έγκυρη και αντικειμενική δημοσιογραφία.
Πάντα ήταν έκδηλη η ικανοποίηση μου όταν μοιραζόμουν μαζί του τις πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του, αλλά και όταν σκαλίζαμε την μνήμη μας και θυμόμασταν την συμπόρευση στην ΜΑΚΙ και την ΟΝΝΕΔ. Χαιρόμουν πραγματικά γιατί μας συνέδεαν οι ίδιες ιδεολογικοπολιτικές αναφορές και χαιρόμουν διπλά, γιατί ήταν ένας άνθρωπος που περιπλανήθηκε με συγκροτημένο τρόπο σε όλα τα μονοπάτια των κοινωνικών ρευμάτων και ανησυχιών για ένα καλύτερο αύριο όλων μας.
Εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μου στον μαχητή πατέρα του, της φιλελεύθερης παράταξης Δημήτρη και σε όλους τους οικείους του.

Διαβάστε επίσης