Πάτρα: Τρίτη ημέρα με σκουπίδια στους δρόμους - Κλειστός σήμερα ο Δήμος

Τρίτη ημέρα απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και "βουνά" σκουπιδιών έχουν εμφανιστεί σε όλη την πόλη! Να σημιεωθεί ότι κάθε ημέρα που δεν γίνεται περισυλλογή απορριμμάτων συγκεντρώνονται 300 τόνοι , περίπου, σκουπίδια στους δρόμους!

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του δήμου της Πάτρας στη συνεδρίαση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, θα υπάρχει απεργία σήμερα Πέμπτη κατά την διάρκεια της οποίας όλες οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί.«Κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στο μεταξύ χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας για το θέμα της παεργίας των εργαζομένων στους Δήμους και εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης

(Διαβάστε εδώ)

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, παρακαλούνται θερμά οι δημότες να μην αποθέτουν στους κάδους ή γύρω από αυτούς, τα απορρίμματά τους, από σήμερα έως και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας. 

Ειδικά παρακαλούνται οι έμποροι, καταστηματάρχες κ.λπ. να μην βγάζουν χαρτόνια και άλλα εύφλεκτα υλικά κοντά στους κάδους των  απορριμμάτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Το προσωπικό ασφαλείας του Δήμου, θα συνεχίσει την αποκομιδή στα ιδρύματα, νοσοκομεία, κλινικές και στις λαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

 

 

Διαβάστε επίσης