Ο Πάπας Φραγκίσκος ανησυχεί για την κατάσταση στη Χιλή

 

«Με ανησυχία», όπως είπε, παρακολουθεί ο Πάπας Φραγκίσκος την κατάσταση στη Χιλή, ζητώντας να βρεθούν λύσεις στην κρίση μέσω του διαλόγου.

«Παρακολουθώ με ανησυχία αυτά που συμβαίνουν στη Χιλή» δήλωσε ο Ποντίφικας, σε έκκληση που απηύθυνε μετά την καθιερωμένη ακρόαση της Τετάρτης στο Βατικανό. «Εύχομαι, με τον τερματισμό των βίαιων διαδηλώσεων, να καταβληθούν προσπάθειες μέσω του διαλόγου για να βρεθούν λύσεις στην κρίση και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αυτές προκάλεσαν για το καλό όλου του λαού».

Η κατάσταση στη Χιλή είναι έκρυθμη με δεκαπέντε νεκρούς έπειτα από πολυήμερες ταραχές, με τον πρόεδρο Σεμπαστιάν Πινιέρα να προτείνει πακέτο κοινωνικών μέτρων προκειμένου να μπει τέλος στο χάος. Ο αρχηγός του κράτους παραδέχτηκε ότι δεν είχε προβλέψει την κοινωνική έκρηξη που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων της τάξης και έντεκα έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές και λεηλασίες, κυρίως εμπορικών κέντρων.

Σύμφωνα με τις αρχές, 239 πολίτες τραυματίστηκαν, όπως και σχεδόν 50 αστυνομικοί και στρατιώτες, ενώ έγιναν 2.643 συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης