Μελισσοκομία στο 2ο ΣΔΕ Πάτρας στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου - ΦΩΤΟ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική βιωματική δράση, ενταγμένη στο πλαίσιο της συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού, παρακολούθησαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας,  που βρίσκεται και λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Συγκεκριμένα,  ο κ. Φώτης Θεοδωράτος, Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και ο κ. Σταύρος Λαμπρινάκος, Γεωπόνος, Επόπτης του Κέντρου Μελισσοκομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποίησαν εκπαιδευτική δράση με θέμα τη μελισσοκομία και τα προϊόντα της..

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν με έντονο ενδιαφέρον και αποκόμισαν σημαντικά οφέλη και ερεθίσματα για την τέχνη της μελισσοκομίας και τα προϊόντα που παράγονται από αυτή, που θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Στο τέλος της δράσης ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των εκπαιδευομένων, των εκπαιδευτών του ΣΔΕ και των προσκεκλημένων.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούμε θερμά τους γεωπόνους κ. Φώτη Θοδωράτο και κ. Σταύρο Λαμπρινάκο για την πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα χρήσιμη για τους εκπαιδευόμενους εκπαιδευτική δράση.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

dscn6730.jpg

dscn6744.jpg

Διαβάστε επίσης