Πέθανε η ηθοποιός και μεγάλη δασκάλα του Θεάτρου, Τιτίκα Νικηφοράκη

Πέθανε η Τιτίκα Νικηφοράκη, η μεγαλύτερη εν ζωή Ελληνίδα ηθοποιός. Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Την Τιτίκα Νικηφοράκη αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό μήνυμα και η Κατερίνα Ευαγγελάτου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η αγαπημένη μας Δασκάλα, η σπουδαία πρωταγωνίστρια Τιτίκα Νικηφοράκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 107 ετών. Είχε πλήρη διαύγεια ως το τέλος.

Τιτίκα Νικηφοράκη

Η μεγάλη ηθοποιός Τιτίκα Νικηφοράκη, απαγγέλει την Πάτμο του Ελύτη στα πλαίσια της εκπομπής ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ του Ηλία Μαλανδρή στα 1992.

Το αστραποβόλο πνεύμα της, το σπάνιο ταλέντο της -ηθοποιός μοναδική, μεταφράστρια, ποιήτρια, δασκάλα ηθοποιών στη Δραματική Σχολή του Εθνικού για περισσότερα από 20 χρόνια-, η παιδική της περιέργεια, το σαρκαστικό της χιούμορ θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στην καρδιά μας. Ήταν μια σπάνια, εξαιρετική προσωπικότητα, μια αγωνίστρια της Τέχνης πολύ μπροστά από την εποχή της».  

Η Τιτίκα Νικηφοράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και υπήρξε σύζυγος του θιασάρχη Νίκου Χατζίσκου, στο πλευρό του οποίου η ίδια διετέλεσε ως συνθιασάρχης. Πρωτοεμφανίστηκε ως ηθοποιός στο «Εθνικό Θέατρο», στη θεατρική παράσταση του Ερρίκου Ίψεν με τίτλο «Πέερ Γκυντ».