Πάτρα: Σιωπηλή πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων!

 

Για έκτη συνεχόμενη, αλλά για πρώτη φόρα στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε, το Walk For Freedom, μια σιωπηλή μορφή διαμαρτυρίας που έκανε αίσθηση στην αχαϊκή πρωτεύουσα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η σιωπηλή αυτή μορφή διαμαρτυρίας αφορούσε τα εκατομμύρια θύματα εμπορίας ανθρώπων και η συμμετοχή στην Πάτρα ήταν αρκετά μεγάλη, κρίνοντας από το γεγονός ότι έγινε για πρώτη φορά. Δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, αλλά και μεγαλύτερη έστησαν μία σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στην πλατεία Γεωργίου.

Οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτής της μορφής διαμαρτυρίας, φορούσαν μαύρα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων που την σύγχρονη εποχή γίνεται με διάφορους τρόπους, περισσότερο από ποτέ, σε οποιαδήποτε άλλη ιστορική περίοδο.

"Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery) το 2018" ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών.

Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, και οι συμμετέχοντες περπάτησαν για την ελευθερία σε 12 πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου.

Διαβάστε επίσης