Οι Μητροπόλεις ετοιμάζουν εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησε σύναξη εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την προετοιμασία των Εορτίων Εκδηλώσεων, κατά το έτος 2021, για την συμπλήρωση διακοσίων (200) ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Στη Σύναξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου, στο ισόγειο του Συνοδικού Μεγάρου, επικαιροποιήθηκε το Πρόγραμμα των εορτίων Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του έτους 2021, για την επέτειο της συμπληρώσεως διακοσίων (200) ετών από της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Επίσης κατατέθηκαν δώδεκα (12) νέες προτάσεις εκ μέρους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις ως άνω Εορτές.

Παρουσία 62 Εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος και παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Αποστολικής Διακονίας «Ο Όμηρος ταξιδεύει στην ιστορία», το οποίο εντάσσεται στην σειρά Ελληνική Ιστορία και Χριστιανική Πίστη, καθώς και το συνοδευτικό υλικό για την διδασκαλία του νέου βιβλίου.