Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ποια πρόσωπα θα εξεταστούν, τι θα συμβεί με τους προστατευόμενους μάρτυρες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους δικαστικούς λειτουργούς Ιωάννη Αγγελή και Ελένη Ράϊκου αναμένεται να ζητήσει από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "τα ΝΕΑ", ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα ζητήσει να βρεθεί «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον πρώην πρωθυπουργό και τους δικαστικούς ώστε να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδουν και να αναδειχθούν τυχόν αντιφάσεις. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της εφημερίδας, ο Παπαγγελόπουλος θα ζητήσει την κλήση από την Προανακριτική Επιτροπή 10-15 ανωτέρων και ανωτάτων δικαστικών προκειμένου να καταδείξει ότι δεν προχωρούσε σε παρεμβάσεις όπως του αποδίδεται.

Όσον αφορά το αίτημα κατ΄αντιπαράστασης εξέτασης με τον Αντώνη Σαμαρά ενδεχομένως σχετίζεται με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού ότι έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον πρώην πρωθυπουργό ενώ στην κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με την Ελένη Ράικου, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά του, αναμένεται να θέσει το περιεχόμενο των συναντήσεων που είχαν, τις συζητήσεις για την υπόθεση Novartis αλλά και τις αιτιάσεις της κ. Ράικου ότι ο πρώην υπουργός της ασκούσε πιέσεις, καθώς και τον χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν» που του έχει αποδώσει. Επίσης, γύρω από τον ίδιο χαρακτηρισμό αναμένεται να κινηθεί και σε μία κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής αναμένεται να εξεταστούν τα πρώτα διαδικαστικά ζητήματα (θέματα δημοσιότητας, πρώτοι μάρτυρες κλπ). Μεταξύ αυτών είναι οι εισαγγελείς Ράικου και Αγγελής. Ακόμα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η τέως επικεφαλής της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου καθώς και οι προστατευόμενοι μάρτυρες , οι οποίοι στην περίπτωση που δεν αρθεί το καθεστώς προστασίας τους, ενδέχεται να καταθέσουν εξ αποστάσεως με όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τη διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων.

Διαβάστε επίσης