Παναγιώτης Ραφαήλ : Συγκεντρώθηκαν 1,8 εκατ. ευρώ - Κύμα αλληλεγγύης από παντού- Τι απαντά ο πατέρας στον Κικίλια

Στόχος να συγκεντρωθούν 3 εκ. ευρώ - Συμμετέχει το tempo24 στην εκστρατεία

Αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια συγκέντρωσης των περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που απαιτούνται για την μεταφορά και νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ στις ΗΠΑ, είναι ο πατέρας του. «Το παιδί μου είναι αποφασισμένο, το παιδί μου με οδηγεί και είναι μαζί μου όλος ο κόσμος, όλη η Ελλάδα».

Παράλληλα, ο ίδιος δηλώνει απογοητευμένος από την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, διαφωνώντας με τους ισχυρισμούς του Βασίλη Κικίλια ότι το ζήτημα είναι επιστημονικό και όχι ιατρικό.

«Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, κανένα απολύτως ρίσκο. Το παιδάκι στην Κύπρο, πώς είναι δυνατόν το υπουργείο Υγείας να το έστειλε εκεί» διερωτάται και τονίζει πως οι γιατροί που παρακολουθούν το παιδί δεν θεωρούν πως διατρέχει κίνδυνο φεύγοντας στο εξωτερικό.

«Δεν το λέω για να έρθω σε καμιά κόντρα με το υπουργείο» σημειώνει στο Star Κεντρικής Ελλάδας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό.

Ο διάλογος με τον υπουργό

Μάλιστα, αποκαλύπτει τον διάλογο που είχε με τον Βασίλη Κικίλια στο γραφείο του, με τον ίδιο τον υπουργό -όπως ισχυρίζεται- να του λέει ότι η περίπτωσή του θα ξεκινήσει ντόμινο παρόμοιων περιστατικών στη χώρα.

Παράλληλα, ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ διαβεβαιώνει ότι έχει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές γνωματεύσεις που επιτρέπουν στο παιδί του να υποβληθεί στη θεραπεία της Αμερικής για την ίασή του.

«Χωρίς θεραπεία, δεν θα είναι κοντά μας»

Την ίδια ώρα, με την ελπίδα ότι ο Παναγιώτης -Ραφαήλ θα μπορέσει να σταθεί όρθιος και να ζήσει, συνεχίζει τις προσπάθειες για τη μεταφορά του στην Αμερική και η μητέρα του.

Η ίδια, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5, αναφέρει πως το ενδιαφέρον του κόσμου είναι συγκινητικό και μέχρι στιγμής το συγκεντρωθέν ποσό αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Η κ. Ρία Μπακάλη δηλώνει πως ο κ. Κικίλιας τους κάλεσε -και τον πατέρα του παιδιού- στο γραφείο του, παρουσία του προέδρου του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, που είναι υπεύθυνος για την υπογραφή που θα στείλει ή όχι τον Παναγιώτη στην Αμερική.

«Μας είπε πάλι ότι δυστυχώς δεν μπορεί να μας στείλει στην Αμερική, γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δεδομένα, οι απαραίτητες υπογραφές ότι το φάρμακο μακροπρόθεσμα θα κάνει καλό στην υγεία του παιδιού μας. Οπότε δεν μπορεί ούτε ο κ. Κικίλιας να κάνει κάτι, ούτε ο πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής. Μας είπαν ότι ανησυχούν για παρενέργειες. Θέλω να μας καταλάβει ο κόσμος. Πρόκειται για μία νόσο εκφυλιστική και θανατηφόρα. Δεν υπήρχε περίπτωση να εκθέσω το παιδί μου σε κίνδυνο εάν δεν μου είχανε εξασφαλίσει κάποιοι γιατροί, έστω προφορικά, γιατί όσοι ασχολούνται με παθήσεις ξέρουν πως δεν μπορεί κανένας να βάλει υπογραφή ότι το φάρμακο θα έχει 100% αποτελεσματικότητα, είναι αδύνατον, κανένας δεν μπορεί να το ξέρει αυτό» σημειώνει και συνεχίζει:

«Το παιδί χωρίς θεραπεία δεν θα συνεχίσει να είναι ανάμεσά μας, θα το βλέπουμε μέρα με την ημέρα να φθίνει δυστυχώς».

Διαβάστε επίσης