Το Εργατικό Κέντρο για την Πατρών - Πύργου: Ανάγκη εδώ και τώρα η δημιουργία του οδικού άξονα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Παρέμβαση μέσω της οποίας τονίζεται η αναγκαιότητα της κατασκευής της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Πριν λίγες μέρες θρηνήσαμε δύο ακόμη συναδέλφους μας, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΕΛΠΑΚ. Αυτή τη φορά οι συνάδελφοί μας δεν γύρισαν στις οικογένειές τους μετά από θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο «καρμανιόλα» Πατρών – Πύργου.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων μας εργατών.

Καταγγέλλουμε την καθυστέρηση με ευθύνη των κυβερνήσεων στη δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού άξονα που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Σήμερα πάνω από 3000 εργαζόμενοι μετακινούνται καθημερινά από και προς τη ΒΙΠΕ Πάτρας με αυτό τον οδικό άξονα.

Το ότι δεν έχουν γίνει σήμερα τέτοια έργα, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά δεν αποτελούν έργα προτεραιότητας για τους επιχειρηματίες, δεν βγάζουν κέρδος. Καρφί δεν τους καίγατε για την ασφαλή και οικονομική μετακίνηση του λαού και των εργαζομένων της περιοχής.   

Αυτή η απαράδεκτη εγκληματική πολιτική του κόστους - οφέλους, με την οποία σχεδιάζει τα έργα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η βασική αιτία ανύπαρκτων ή υποτυπωδών υποδομών που αφορούν τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Απαιτούμε άμεσα τη δημιουργία του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, ενός έργου χωρίς διόδια και ταυτόχρονα με σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν ανεχόμαστε άλλους νεκρούς συναδέλφους μας!

 

Διαβάστε επίσης