Πάτρα: Παρουσιάζεται σήμερα «Το ρόδο και η άκανθα»

στις 8.30 μμ

Το Πολύεδρο σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Βησσαρίας Ζορμπά - Ραμμοπούλου, «Το ρόδο και η άκανθα», σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Αναστασία Δημητροπούλου και στη συνέχεια η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Στη Βουλγαρία των Βογιάρων αριστοκρατών και των υποτελών τους Σλάβων, τον 9ο αι., ο νέος χαγάνος Βόρις προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις του µε το Βυζάντιο σκεφτόμενος σοβαρά τον εκχριστιανισµό του λαού του. Στην Κωνσταντινούπολη, ο νεαρός αυτοκράτορας Μιχαήλ (διάδοχος του Θεοφίλου) επιδιώκει την προσέγγιση µε τον Βόριο οργανώνοντας εµπορικές αποστολές και γάµους Βούλγαρων ευγενών µε Βυζαντινές νύφες. Σε µία τέτοια γαµήλια συµφωνία αποστέλλεται ως νύφη η Παυλή µε συνοδούς τους κηδεμόνες της, που βιάζονται να την ξεφορτωθούν, και τον κρυφά ερωτευμένο µαζί της Σισίνη. Την καθορισμένη µέρα του γάµου, όµως, ένας φόνος πυροδοτεί ένα νοσηρό κλίµα πολιτικής συνωµοσιολογίας και οι Αρχές έχουν κάθε λόγο να υποπτεύονται τον Σισίνη. Ένας δεύτερος, απροσδόκητος φόνος θα ανατρέψει τα δεδομένα...

Η περιπέτεια µιας απαγορευμένης αγάπης µέσα στις ατραπούς του αγνώστου, η προσπάθεια των απλών και ανώνυμων ηρώων να κρατήσουν όρθια την ύπαρξή τους όταν η Ιστορία προελαύν εικαλπάζοντας...

Η Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο, όπου και ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα, αρχαιολογία στα Γιάννενα και μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά, πολλά από τα οποία διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ το διήγημά της «Η συνέντευξη» βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος "Α. Σαμαράκης" το 2000. Για τη συγγραφή θεατρικών έργων για παιδιά έχει αποσπάσει Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2003 για το έργο της "ΝΙΝΙΑΝ: Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας" (1η παράσταση 15/12/2004 από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Λουίζας-Μαρίας Παπαδοπούλου), Κρατικό Βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2004 για το έργο της "Ιβάν... ο Τρυφερός" και Βραβείο Κύκλου Παιδικού Βιβλίου 2010 για το βιβλίο της "Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών".

Τα βιβλία της

(2018) Το ρόδο και η άκανθα, Ωκεανίδα
(2016) Το καλοκαίρι των Αβάρων, Κέδρος
(2015) Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών, Εκδόσεις Πατάκη
(2012) Σελίδες ενός έφηβου χειμώνα, Εκδόσεις Πατάκη
(2009) Με την πορφύρα και τον χρωστήρα, Εκδόσεις Πατάκη
(2009) Ο Κωστής και το θαύμα των Χριστουγέννων, Ακρίτας
(2009) Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών, Ελληνικά Γράμματα
(2008) Το μυστήριο της Μυρτιάς, Ακρίτας
(2006) Το κάστρο της κυρα-Ρήνης, Πορτοκάλι
(2005) Ιβάν ο τρυφερός, Μίλητος
(2005) Μακριά, πολύ μακριά... ως το σπίτι, Ψυχογιός
(2004) Η Σαββίνα, η κατασκήνωση και οι εξωγήινοι, Ακρίτας
(2004) Καλοκαιρινό μπουρίνι, Κέδρος
(2004) Μελέαγρος, Ακρίτας
(2004) Μελέαγρος, Ακρίτας
(2004) Ο μικρός τυμπανιστής των Εξαρχείων, Ψυχογιός
(2003) Ο παππούς του Ρόκο, Μίλητος
(2002) Η Σαββίνα, ο Τζίμης και τα φαντάσματα, Ακρίτας
(2002) Κάθε γωνιά και Άι Βασίλης, Ψυχογιός
(2001) Η Σαββίνα, η Μοένια και τα χρώματα, Ακρίτας
(2001) Ο Ευγένιος, η Ισαβέλλα και τα μυστήρια, Ακρίτας
(2001) Ο Κωστής, και το θαύμα των Χριστουγέννων, Ακρίτας