BINTEO - Σοβαρά επεισόδια στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης

Νέος γύρος στην καταλανική κρίση στην Ισπανία, καθώς ξέσπασαν επεισόδια, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση 9 Καταλανών ηγετών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας να επιβάλει ποινές φυλάκισης στους 9 Καταλανούς, για τον ρόλο τους στην αποτυχημένη απόπειρα αυτονόμησης πριν από δύο χρόνια. Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και πολλοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαρκελώνης. Μάλιστα, ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα, χιλιάδες επιχείρησαν να φτάσουν εκεί με αυτοκίνητα, τρένα και μετρό. Οταν η αστυνομία έκλεισε τον σταθμό, πολλοί πήγαν με τα πόδια.

Πολλοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, αστυνομικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αλλά και δημοσιογράφους, με κλομπ. Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και κάδους απορριμάτων στους αστυνομικούς, που τους επιτέθηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο αεροδρόμιο.

Πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε 13 ανθρώπους, ενώ περισσότερες από 60 πτήσεις ματαιώθηκαν εξαιτίας των επεισοδίων. Αργότερα, επιχειρήθηκε η ίδια διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, σύμφωνα με τον Guardian.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ