Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ικανοποίηση για κυβέρνηση και Μητσοτάκη – Προβληματισμός για μεταναστευτικό

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 8-11 Οκτωβρίου, τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Οι συμμετέχοντες στο βαρόμετρο της Opinion Poll, που παρουσίασε ο ραδιοφωνικός σταθμός Θέμα 104,6 και το protothema.gr, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης. «Πολύ ικανοποιημένοι» ήταν το 17,5% των ερωτηθέντων, «αρκετά ικανοποιημένοι» το 32,5%, «λίγο» το 22,3% και «καθόλου» το 24,7%.

Ικανοποιημένο από τις κινήσεις της κυβέρνησης στην οικονομία δηλώνει το 40,6%. Στη σχετική ερώτηση, «μάλλον ναι» δηλώνει το 22,3%, «μάλλον όχι» το 10,6% και «όχι» το 22%.

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση αποδεικνύεται το μεταναστευτικό / προσφυγικό. Στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι ερωτηθέντες από την πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, «όχι» απαντά το 52% και «ναι» μόλις το 6,8%. Μάλιστα, το 51% δηλώνει πως συμφωνεί με την κριτική πως η κυβέρνηση δεν έδειξε έτοιμη και καθυστέρησε στο συγκεκριμένο θέμα. Το ποσοστό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν συνυπολογιστεί και το 13,2% του «μάλλον συμφωνώ».

Στο ερώτημα για τη συνολική παρουσία και τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το 19,8% απαντά «πολύ», το 33,2% αρκετά, το 23,7% «λίγο» και το 22% «καθόλου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 45%, σε αντίθεση με το 21% που τάσσεται υπέρ του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας» είναι η απάντηση που έδωσε το 30,2%.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση τάσσονται υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, για την οποία παραπέμπεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Το 47% συμφωνεί με την πρωτοβουλία της ΝΔ και το 19,4% διαφωνεί.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό (64,9%) που συμφωνεί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων. Το 11% «μάλλον» συμφωνεί, το 16,4% διαφωνεί.

Σε ό,τι αφορά στη στάση της κυβέρνησης για την τουρκική προκλητικότητα, το 22,2% δηλώνει ικανοποιημένο (22,8% δηλώνει μάλλον ικανοποιημένο), ενώ το 30,5% δεν είναι ικανοποιημένο.

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll «μετρά» και τη γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς. Πρώτος σε θετικές απόψεις είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (59%), ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (55%) και ακολουθεί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης (53%).

Ακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διαβάστε επίσης