Πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας μετά τη μάσκα;

Με βάση τα συστατικά που περιέχει η μάσκα που έχεις επιλέξει, διάβασε παρακάτω για να δεις εάν πρέπει τελικά να πλένεις το πρόσωπό σου με νερό μετά από περιποίηση με μάσκα ομορφιάς.

Clay Masks

Όταν χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη μάσκα πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου για να τη ξεβγάλεις. Η μάσκα αργίλου είναι αρκετά παχύρρευστη, σαν κρέμα. Την αφήνεις περίπου 15-20’ πάνω στο δέρμα σου, αναλόγως με τις οδηγίες, ώσπου να στεγνώσει. Τότε, χρησιμοποιώντας ένα πετσετάκι με νερό, την αφαιρείς. Οι clay masks χρησιμοποιούνται για βαθύ καθαρισμό. Μην ξεχάσεις να ενυδατώσεις καλά το δέρμα σου μετά.

Mud mask

Η mud mask μπορεί να μη στεγνώνει, όμως χρειάζεται να πλύνεις το πρόσωπό σου για να την αφαιρέσεις. Η συγκεκριμένη μάσκα χρησιμοποιείται για βαθιά ενυδάτωση. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να εφαρμόσεις ενυδατική κρέμα αφού την ξεβγάλεις.

Μάσκα νυκτός

Τις μάσκες νυκτός τις εφαρμόζουμε πριν πάμε για ύπνο, τις αφήνουμε να δρουν όλη τη νύχτα και τις ξεπλένουμε το πρωί. Είναι ιδανικές για αφυδατωμένες επιδερμίδες. Αυτή η μάσκα σου δρα ευεργετικά την επιδερμίδα σου όλο το βράδυ.  

Sheet masks

Σε αντίθεση με τις μάσκες αργίλου, ο σκοπός των sheet masks είναι να ενυδατώσουν την επιδερμίδα. Περιέχουν ένα άρωμα εντείνει το εφέ της ενυδάτωσης. Τις εφαρμόζεις σε καθαρό δέρμα, μετά από καθαρισμό. Τις αφήνεις για 15-20 λεπτά και τις αφαιρείς, ταμπονάροντας ελαφρώς. Δεν υπάρχει λόγος να τις ξεβγάλεις με νερό, αλλά είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας.

Eye mask

Σε αντίθεση με τις sheet masks, η μάσκες ματιών είναι γεμάτες από ευεργετικά συστατικά και δε χρειάζεται να τις ξεβγάζεις. Μπορείς να τις εφαρμόζεις το πρωί πριν το μακιγιάζ ή το απόγευμα, για όσο χρόνο χρειάζεται και μια μάσκα προσώπου για να δράσει.

Διαβάστε επίσης