Άρχισε να "κουνάει" πάλι στη Ζάκυνθο - Πάνω από 20 σεισμοί χθες και σήμερα- Τι λέει για το φαινόμενο ο Άκης Τσελέντης στο tempo24

Ανησυχία έχει προκαλέσει η σεισμική διέγερση στη Ζάκυνθο, αλλά και στην Ηλεία όπου γίνονται αισθητές οι δονήσεις!

Έχουν γίνει περίπου 20 σεισμοί από χθές με μεγαλύτερο τον χθεσινοβραδυνό ο οποίος είχε μέγεθος 4.4 ρίχτερ

 Οι υπόλοιποι σεισμοί είναι από 1.5- 2.8 Ρίχτερ. 

TI ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ 

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Άκης Τσέλεντης στο Tempo24.news: "Παρατηρείται μια μικρή διέγερση στον κόλπο του Λαγάνα που μάλλον εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία του 4,4. Το Γεωδυναμικό έχει δίκτυο στην περιοχή και παρακολουθεί το φαινόμενο. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει μία σεισμική διέγερση στην ευρύτερη περιοχή"

Οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν αρκετές δονήσεις στη γενικότερη σεισμικότητα της περιοχής, όμως τρεις ήταν μεγαλύτερης έντασης και έγιναν αισθητές τόσο στην Ζάκυνθο όσο και στην Ηλεία.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη 1.43 τα ξημερώματα του Σαββάτου με μέγεθος 4,4R, επίκεντρο 7 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου στον κόλπο του Λαγανά με εστιακό βάθος 8,9 χλμ.

Ακολούθησε νέα δόνηση στις 2,35 π.μ. μεγέθους 3,8R, με επίκεντρο 41 χλμ δυτικά - νοτιοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου και εστιακό βάθος 41 χλμ.

Το πρωί στις 9,49 σημειώθηκε και τρίτη δόνηση με μέγεθος 4,2R, με επίκεντρο 39χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Ζακύνθου και εστιακό βάθος 10χλμ

Διαβάστε επίσης