ΠΡΟΣΟΧΗ - Απατεώνες εμφανίζονται ως... Γιατροί του Κόσμου - Δείτε τί κάνουν για να αποσπάσουν χρήματα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μια σοβαρή καταγγελία έκαναν οι Γιατροί του Κόσμου ύστερα από περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Γιατρών του Κόσμου, δυο άτομα, παριστάνοντας τους εθελοντές της οργάνωσης, κατάφεραν να εισέλθουν σε διαμέρισμα όπου διαμένει οικογένεια.

Μια σοβαρή περίπτωση απάτης σε βάρος πολιτών ανέδειξαν σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί του Κόσμου. Οι άγνωστοι, αφού προέβησαν σε καταμέτρηση των φαρμάκων που βρίσκονταν εντός της οικίας, απέσπασαν το ποσό των 20 ευρώ υποσχόμενα σε αντίτιμο, από την πλευρά των Γιατρών του Κόσμου, την παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης.
Γιατροί του Κόσμου: Δεν κάνουμε ποτέ εράνους
«Δυστυχώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα μας προκειμένου να επωφεληθούν οικονομικά ή με άλλους τρόπους» αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου και προσθέτουν:

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ως οργάνωση δεν πραγματοποιούμε ποτέ και σε καμία περίπτωση ερανική εκστρατεία πόρτα – πόρτα, είτε για χρηματική ενίσχυση των σκοπών των Γιατρών του Κόσμου είτε για ενίσχυση σε είδη πρώτης ανάγκης. Οι Γιατροί του Κόσμου δεχόμαστε αποκλειστικά δωρεές είτε απευθείας στα γραφεία μας είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών για λόγους διαφάνειας, δρώντας πάντοτε με αξιοπρέπεια, σεβασμό και διακριτικότητα».

Η οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους πολίτες «που τυχόν δεχτούν επίσκεψη κατ’ οίκον από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι μας εκπροσωπούν, να ΜΗΝ δίνουν οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά να ειδοποιούν την άμεση δράση ή να καλέσουν άμεσα στα γραφεία μας».