Πάτρα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Τροχαίο στο ύψος της Δ. Ακρίτα - Πλημμύρισε η Ακτή Δυμαίων - Πτώσεις αντικειμένων - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

ΝΕΟΤΕΡΑ:

Σε δύο περιπώσεις κλήθηκαν να παρέμβουν άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Πάτρα, την ώρα που η σφοδρή κακοκαιρία συνεχίζεται. 

Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν ισόγεια διαμερίσματα, χωρίς όμως σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχουν άλλες αναφορές παρά πτώσεις αντικειμένων χωρίς ευτυχώς κανέναν τραυματισμό. 

Η Ακτή Δυμαίων πλημμύρισε πάλι, όπως γίνεται πάντα με κάθε δυνατή νεροποντή, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πύργο να διεξάγεται μόνον από τη μία λωρίδα. Αντικείμενα λόγω των ανέμων βρέθηκαν στην εθνική οδό Πατρών Πύργου στο ύψος των Μποντείκων. Προσοχή ιδιαίτερη στους οδηγούς καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται. 

ΝΕΟΤΕΡΑ:

Ισχυρή καταιγίδα ΤΩΡΑ στην Πάτρα.

Λόγω της κακοκαιρίας, τροχαίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Προς παρόν δεν έχουν αναφερθεί μεγάλα προβλήματα. Από τη σφοδρή βροχόπτωση, έσπασε κλαδί σε δέντρο στη Μαιζώνος και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο μηχανάκι. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. 

--------------

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές & καταιγίδες – Ισχυρούς ανέμους) σύμφωνα με το υπ. αριθμ.: 4766/02.10.2019 έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π. / Κ. Επιχειρήσεων ο Δήμος Πατρέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 03.10.2019 μέχρι και Παρασκευή 04-10-2019 .

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:

•    Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και να προχωρήσουν σε καθαρισμό αυτών εφόσον απαιτείται.

•    Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

 

      ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•    Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

 

      ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να  προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 

      Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112.
       Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.      

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ