Αχαΐα: Φιλοξενία μεταναστών σε τουριστικές μονάδες της Αχαΐας - Το σχέδιο της Πολιτείας για την αποσυμφόρηση των επιβαρυμένων περιοχών

φαίνεται να εξετάζονται πολλές περιοχές

"Ζωηρεύουν" οι πληροφορίες για φιλοξενία μεταναστών σε τουριστικές μονάδες και στο νομό Αχαΐας. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα, επιδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση που αφορά τον μεταναστευτικό τουρισμό, με στόχο την αποσυμόρηση των νησιών και των περιοχών που φιλοξενούν ήδη σε κέντρα, μεγάλο αριθμό μεταναστών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένου ότι το πρόβλημα τείνει αυξανόμενο με δημιουργία εντάσεων και μετά τα τραγικά γεγονότα της Μόριας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυτή τη μορφή φιλοξενίας μεταναστών σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων φαίνεται να βρίσκεται και η Αχαΐα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων της Αχαΐας, έχουν ήδη δεχθεί κρούση για να φιλοξενήσουν μετανάστες, ο αριθμός των οποίων δεν πρόκειται να είναι μεγάλος, προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αναζητηθεί αρκετές μονάδες σε πολλές περιοχές, προκειμένου να κατανεμηθεί ομαλά και ισομερώς ο αριθμός των φιλοξενούμενων μεταναστών. 

Διαβάστε επίσης