Καταστηματάρχης κυνήγησε και έπιασε διαρρήκτη

Σέρρες

Χάρη σε έναν επαγγελματία που βρισκόταν μέσα στο κατάστημά του στην περιοχή του Νέου Σουλίου Σερρών, όταν ένας διαρρήκτης προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα, μπήκε τέλος στην δράση του 28χρονου Έλληνα που είχε επιδοθεί σε μπαράζ διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο νεαρός είχε κλέψει ένα μοτοποδήλατο από την πόλη των Σερρών και πήγε με αυτό στο Σούλι, όπου διέρρηξε δυο αυτοκίνητα μέσα από τα οποία έκλεψε γυαλιά ηλίου και κάποια έγγραφα. Αμέσως μετά, επιχείρησε να εισβάλει σε ένα αρτοποιείο χωρίς να τα καταφέρει, ενώ στην ίδια περιοχή διέρρηξε την πόρτα ενός κρεοπωλείου και άρπαξε από την ταμειακή μηχανή 30 ευρώ και άλλο ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Όταν, όμως, επιχείρησε να παραβιάσει την είσοδο ενός ακόμη καταστήματος, τον καταδίωξε ο ιδιοκτήτης που βρισκόταν μέσα, τον ακινητοποίησε και τον παρέδωσε σε αστυνομικούς του τμήματος Εμμανουήλ Παππά που περιπολούσαν στην περιοχή.

Το κλεμμένο μοτοποδήλατο και τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ στην κατοχή του 28χρονου κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με λάμα μήκους δέκα εκατοστών, φακοί, κατσαβίδια, κλειδιά γερμανικού και γαλλικού τύπου και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών και αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή τροχοφόρου, κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και παράνομη οπλοκατοχή.

Διαβάστε επίσης