Πάτρα: Σήμερα η πορεία για την ελευθερία "Walk for Freedom"

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Το Walk for Freedom αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση ενημέρωσης για την εμπορία των ανθρώπων.

Βασικός παγκόσμιος διοργανωτής της δράσης είναι η διεθνής οργάνωση A21 που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008, και στόχος της είναι να ρίξει φως σε μια εγκληματική βιομηχανία που κρατά παγιδευμένους στη σύγχρονη δουλεία 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, το "Walk for Freedom", θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ανάμεσα στις πόλεις, που θα συμμετέχουν είναι και η Πάτρα.

H Α21, ο Δήμος Πατρέων και η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών διοργανώνουν αυτή τη δράση/πορεία για πρώτη φορά στην πόλη, που στόχο έχει την αφύπνιση και την ενημέρωση του κοινού για ένα σοβαρό ζήτημα, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιήσουν σιωπηλή διαμαρτυρία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του trafficking.

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Όλγας. Η πορεία θα περάσει από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου μέχρι τις οδούς Γούναρη και Κορίνθου με τερματισμό στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με την εμπορία ανθρώπ

Διαβάστε επίσης