Συγκλονίζει ο 16χρονος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω bullying: Πάτησε την αξιοπρέπειά μου

“Ήμουν στεναχωρημένος και ντρεπόμουν πολύ. Είχα θολώσει. Ένιωθα πολύ άσχημα για όσα μου είχε κάνει ο συμμαθητής μου. Πάτησε την αξιοπρέπεια μου και για αυτό πήγα να βάλω τέλος στη ζωή μου”, δηλώνει στη Realnews ο 16χρονος μαθητής λυκείου από την Πάτρα, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής επιχείρησε να αυτοκτονήσει επειδή δεχόταν συστηματικά bullying από έναν συνομήλικό του στο σχολείο.

“Το πρωί της Παρασκευής ο συμμαθητής μου αποκάλεσε τη μητέρα μου ζώο. Ενοχλήθηκα πολύ εκείνη τη στιγμή, ωστόσο δεν αντέδρασα, καθώς δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα μέσα στην τάξη. Θίχτηκα και δεν το άντεξα. Το Σάββατο ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία με υπονοούμενα για εμένα, η οποία ήταν πολύ ντροπιαστική. Τις προηγούμενες μέρες με είχε χτυπήσει μπροστά στους συμμαθητές μου. Όλα αυτά με έκαναν να χάσω τη γη κάτω από τα πόδια μου”, αναφέρει ο νεαρός μαθητής, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού του με σκοπό να πέσει από εκεί.

Το επίμονο γάβγισμα του σκύλου της οικογένειας κινητοποίησε τον πατέρα του 16χρονου, ο οποίος έτρεξε στην ταράτσα και βρήκε το παιδί να κοιτάζει το κενό και να κλαίει με λυγμούς.

“Δεν είμαι χαρούμενος για αυτό που πήγα να κάνω. Συνειδητοποίησα το λάθος μου και πλέον πατάω καλά στα πόδια μου. Απλά, εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλα αυτά που γίνονταν στο σχολείο”, επισημαίνει ο νεαρός και περιγράφει τα επόμενα δραματικά λεπτά: “Χρωστάω τη ζωή μου στον σκύλο μου. Αυτός μου έσωσε τη ζωή. Οι γονείς μου τον άκουσαν να γαβγίζει και έτρεξαν στην ταράτσα να με προλάβουν. Με το που τελείωσε όλο αυτό, ένιωσα μία ανακούφιση και αμέσως αγκάλιασα τον σκύλο σφιχτά”, σημειώνει ο 16χρονος μαθητής. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ξεπεράσει τον θόρυβο που έχει προκληθεί, ενώ δηλώνει έτοιμος να εκπληρώσει τα όνειρά του για το μέλλον.

Η κ. Χρυσούλα, η μητέρα του 16χρονου, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που περνά η οικογένειά της μετά την απόπειρα του γιου της να αυτοκτονήσει και με παράπονο αναφέρει ότι το παιδί δέχτηκε επίπληξη από τους συμμαθητές του γιατί έδωσε διάσταση στο bullying που δεχόταν.

“Περνάμε οικογενειακώς δύσκολες ημέρες. Το σύνολο των συμμαθητών του δεν έχει σταθεί στο πλευρό του και αυτό τον έχει στεναχωρήσει πολύ. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς τον αποκάλεσαν κομπλεξικό και του άσκησαν έντονη κριτική επειδή μίλησε για τα βασανιστήρια του. Δεν δίστασαν να τον αποκλείσουν και από τη σελίδα του σχολείου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο μετέχουν όλοι οι μαθητές. Μετά από αυτά το παιδί είχε εκρήξεις θυμού και έντονες αντιδράσεις”, σημειώνει με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του 16χρονου μαθητή. Ωστόσο, η κ. Χρυσούλα υπογραμμίζει ότι ο γιος της δέχτηκε και δύο τηλεφωνήματα από συνομήλικούς του, τα οποία τον έκαναν να χαμογελάσει και να γαληνέψει.

“Λίγη ώρα από τη στιγμή που είχε επιστρέψει από το σχολείο, ένας συμμαθητής του τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι είναι πολύ καλό παιδί, τον σέβεται και ότι τον θεωρεί φίλο του. Αυτό αμέσως τον έκανε να ηρεμήσει και να νιώσει καλύτερα. Λίγες ώρες μετά, ένας ακόμη συμμαθητής του τον ρωτούσε αν είναι αυτός που μετείχε στο επεισόδιο και αν πράγματι θα έβαζε τέλος στη ζωή του. Ο γιος μου του απάντησε ότι ‘εγώ βγήκα και φώναζα σε όλους σας να με ακούσετε και να με στηρίξετε. Είχα την ανάγκη να βγει ένας από εσάς να με βοηθήσει στην ξεφτίλα που πέρασα, αλλά κανείς από εσάς δεν ήταν εκεί. Κανένας δεν με άκουσε. Δεν είχα λόγο να ζω αφού ήμουν μόνος μου’”.

Την ίδια στιγμή η μητέρα του νεαρού μαθητή επισημαίνει ότι ο γιος της από μικρό παιδί είχε μάθει να λύνει τις διαφορές του με τον διάλογο και ότι ποτέ δεν επέλεξε τον δρόμο της βίας.

“Ο γιος μου δεν είναι δειλός. Ξέρει ότι με τους τσαμπουκάδες και τους τσακωμούς δεν βγαίνει τίποτα. Το παιδί μου είναι ήρωας. Κανείς δεν γνωρίζει τι περνά μέσα στην ημέρα όταν δεν είναι στο σχολείο. Έχει έναν αδελφό ο οποίος έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τελειώνει γρήγορα τα μαθήματά του για να ασχοληθεί μαζί του και να τον κάνει να χαμογελά. Αφιερώνει πολύ χρόνο στον αδελφό του. Θέλει να τον κάνει όσο πιο ευτυχισμένο γίνεται. Έχω έναν θησαυρό μέσα στο σπίτι μου”, υπογραμμίζει η κ. Χρυσούλα.

Πηγή: Realnews

 

Διαβάστε επίσης