Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών: Ενδεχομένως και σήμερα να ανακοινωθεί περιοχή για τη Δυτ. Ελλάδα - Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για το ζήτημα!

Ενδεχομένως ακόμη και σήμερα μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις για τα κέντρα φιλοξενίας που θα δημιουργηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιείται αυτή την ώρα θα τεθεί επί τάπητος το προσφυγικό-μεταναστευτικό , μετά και τα χθεσινά τραγικά περιστατικά που είχαμε στο κέντρο φιλοξενίας της Μόρια στην Λέσβο με τον θάνατο μητέρας και του βρέφους της.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχει συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες και από κοινού συμφώνησαν να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας σε όλες της περιφέρειες της χώρας.

Από την πλευρά του πάντως ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης διαβεβαιώνει πως  δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες θα αποφασιστεί ο χώρος, που ακόμη δεν ειναι γνωστό εάν θα είναι στην Αχαϊα ή σε κάποιον άλλον νομό της Δυτικής Ελλάδας.

Να υπενθυμίσουμε οτι ήδη στην Ηλεία λειτουργεί κέντρο στην περιοχή της Μυρσίνης και φιλοξενεί 300 περίπου άτομα, κυρίως οικογένειες και παιδιά.

 

Διαβάστε επίσης